| Yazar |
Mesaj |
hnnvansier
|
Üzerinde kyle yazan abimiz bayağı bir kasmış kendini ama bir şeye benzememiş
Ben tarayıcımdan memnunum, mavi hapı seçin: Avant Browser
www.avantbrowser.com
|
 |
hebrasi
|
kırmızı hapcılardanım bende
|
 |
burak
|
avant ne ya  cok amator bise bikere sitesi bile dandirik
tablarin ustune shift le tiklarsaniz yada scroll tusuna bastirirsaniz tablar kapanir. bi pencereyi yanlislikla kapatirsaniz ctrl + z yapip eski haline getirebilirsiniz. - + derken zumu sapitirsaniz * a basin default. ctrl + H ile operayi cat diye aninda gizleyebilirsiniz (patron alarmi) vs vb
|
 |
erty
|
operayı kullanaraktan tonla sitede istediğim gibi geziyorum hem de yaslandıım yerden kalkmadan mausu oynataraktan. süper bişe. yakında voice da denicem artık dokunmadna şeyederim
|
 |
erty
|
yeni operada sayfanın %5 kadarı heralde değişmişse eski versiyon gözüküyor. refreş etmek gerekıbıl. hızın cılkını çıkarmak bu heral
|
 |
burak
|
ben denedim zaten, denemeden atiyo deilim, ayrica bikere avant sade deil gayet de karmasik, ben firefox la deil operayla kiyasliom. kiyaslama yapacak olursam
IE - murat 124
FF - vw passat
O - ferrari enzo
avant da hadi olsa olsa opel astra olur. pistte enzoya yetismesi soz konusu bile deil yani anlatabildim mi. firefox a bisuru eklenti yuklemen gerektigi bi gercek, sirf mouse gestures icin bile bisey yuklemen gerekiyosa ben cok tasvip etmem onu. opera da 5. seneme girdim. bu seneleri baska bi tarayiciyla gecirmis olmaktan yuce Rabbime siginirim.
kisilik olarak verimlilik konusunda hastalikli derecede bi insanim. dolayisiyla bi isi yapmanin en verimli yolunu ararim her zaman. internet ve bilgisayari profesyonel olarak kullanmamla beraber bu ihtiyac doruga cikti. opera da tum ihtiyaclarima cevap veriyor. yeri geldiginde ufak sorunlar yasadigimda (hiz kasisleri) FF yada IE ile o sorunlari atlatip, tekrar hiza ve guce geri donuyorum.
|
 |
erty
|
arkadaşlar operayı sesli kullanmak nasip oldu. kurdum ses paketini ve çatır çatır çalışıyo
seçiyon texti Opera Speak diyon okuyo sayfayı eğer sayfa bir de opera voice enabled ise dadından yenmiyo seçmeye gerek kalmadan baştan sona okuyo.
opera next page diyon sekme değiştiriyo
opera quit application diyon opera kapanıyo
alışınca daha karizma olacak gibi
ayrıca opera demekten se
Browser ya da baby ya da Hal diyebiliyon daha kendi komutlarımı yapmayı öörenemedim öörensem onu da şeyedecem
Operaya hükmediyoz yaw
|
 |
erty
|
aaa
delircem yaw
kendi komutumu tanımladım
Opera forum
Opera Log In
direk forum ana sayfası
|
 |
burak
|
vuhaha
hayirli ossun ustad
|
 |
erty
|
linkler arası dolaşılıyo da zor oluyo teker teker linkleri gezmesi ondan kelli mouse daha hızlı ama benim gibi inadına tembel olanlar için ideal
Opera Next Link
...
Opera Open Link
Sonra
Opera Sech (kendimiz tanımladık tümünü seçiyo)
Opera Speak
Opera kerata (opera sırıtıyo .gif) )
|
 |
te
|
abi nası seslencez pc ye ya:S
ben d üşengecn biriyimdir hatta varsa sesle çalışan klavye falan da olur bana
ama bu nası çalışıyo:S
// teknoloji özürlüyüm evet: ))//
|
 |
erty
|
Te şimdi Araçlar/ Seçenekler /Gelişmiş diyon
oradan en alttan Ses i seçiyon
Ses kontrollü gezintiyi etkinleştir diyon
sonra bir paket indirecem diyo indiriyo sonra tamadır bu kadar. mikrofon ile şeyediyon
http://help.opera.com/Windows/9.01/en/voice.html burada daha iyi anlatmış
bir de PC ye değil de Opera ya hükmediyon
yaw türkçeleri çok komik okuyo .gif) ama tr karaktrleri okuyamıyo o ayrı nıhaha
|
 |
erty
|
Deli olcam ama yaa forumda yeni mesaj varmı kontrol için:
Opera forum (Kendimiz ekliyoz)
Opera Page Down aşşaya kayıyo
Opera forum
...
.gif) Mouse ve Klavyaya de hükmetse üşenmem teker teker harfleri söylerdim de hükmetmiyo heralde ama arşatırmak laızm bir ton komut eklenıbıl.
|
 |
te
|
erty abi dannnnke
zorla teknoloji öğreticeksiniz insana ya: ))
|
 |
erty
|
öörenmek lazım yaw .gif) tembellikte sınır tanımayanlar için Opera Voice
|
 |
burak
|
ustad opera demeye gerek var mi her seferde
|
 |
erty
|
baba opera demesen de ya browser ya baby ya da hal dicen onu ayarlıyon
Araçlar, Seçenekler, Tercihler, Ses
Opera Default fln yazan şeyin üstüne tıklıyon sonra komutlara şunla başla diye bişi var onu işte onlardan biri yapıyon
|
 |
burak
|
baby
|
 |
erty
|
|
 |
burak
|
evt ustad haklisin
ama cok kasıntı hizli kullanmak gerektiginde faydali olabilir yaw bu bi yandan mausla biseyler yapip biyandan sesle komutlar vermek
cok mu piskopata bagladik
|
 |
erty
|
sınır yok yaw .gif) ama mouse ile bir komut aldıında ses komutunu direkt olarak iptal ediyo
|
 |
hnnvansier
|
yemek yerken iyi olur (pc başında yemek yiyen insan 0_x)
Eğer scroll down-up yapıp linklere de tıklamamı sağlıyorsa (tab) aha operaya geçerim  Harfleri de girse biter bu iş, gerisi sux
|
 |
erty
|
R.O. Konoko demiş ki:yemek yerken iyi olur (pc başında yemek yiyen insan 0_x)
Eğer scroll down-up yapıp linklere de tıklamamı sağlıyorsa (tab) aha operaya geçerim Harfleri de girse biter bu iş, gerisi sux
Opera Next Link
Opera Next Page
Opera Previous Link
Opera Previous Page
Opera Open Link
Opera Kerata
Opera Quit Application
Opera Page Down
Opera Page Up
Opera Page Left
Opera Page Right
Opera Bıktım
Opera Ne biçim bişisinsen
Yannış annama olmasın bazen annamıyo tabi komutları o zamn Sorry I cannat Understand diyo konuşuyo yani
Sesi Kadın Erkek İnce Kalın Korkak GÜvenli yapabiliyon
Birde yani komut yazdıında nasıl yazarsan yaz telaffuzunu Opera gibi yapman yeterli. O anlıyo. yani ses kaydedip sonra karşılaştırmıyo direk yazıyon onu anlıyo
|
 |
burak
|
> imageshack operamda calısşmıyr artık niedir acep?
Burak | warnerblade.com says:
he ya sorma
ben de cozemedim
upload olayında bi sıkıntı va
sanıyorum guvenlik seysi
uploadlari sşmdilik firefox da yapiyorum
|
 |
erty
|
baba sorun o değil
sorun o refeş bagı
bir daha refeş edince linkler gözüküyo
maalesef opera gene çok hızlı davranıyo tempoyu azaltmak için ie ye başvurulabilinir. ama opera forumlarında bu soruna rastladım fekat çözmünü yerine ayar vermiş geliştiriciler .gif) heralde ayarlarımızda bir şeyler var bakacaz. şimdilik ie ile ul ederseniz en azından refreş ile aynı resmi iki kere ul etmemiş oluruz. aynı sorun rapid dede oluyor. ona göre sorun gözükmeden rapid sıranızdan olmayın.
|
 |
( zıp ) ²
|
bu opera denen şeyi de yükledim ama firefox dan bi fazlasını farkedemedim.. var mı ki?
|
 |
erty
|
ZIP_ZIP demiş ki:bu opera denen şeyi de yükledim ama firefox dan bi fazlasını farkedemedim.. var mı ki?
yıllarca ie
bir sene ff
kullanan biri olarak operayı 2-3 aydır kullanıyorum ve diyebilirim ki
OPERA en kalitelisi. amatör olarak web sayfası da yapıyoruz web ayfalarını en kalite çalıştıran browser Opera. Hani IE ile uyumlu dedikleri şeyler W3C standartlarına uymayan sayfalar. herkesler bilir ki CSS2 yi en kalite destekleyen browser da Operadır.
Bunlar teknik bilgiler
Ama Mouse Gestures gibi bir özelliği Native olarak destekler Opera. FF deki Bookmarklarını Operaya kolaylıkla aktarabilirsin. Bookmark sistemi ağız açık bırakır. EPosta Client'ı hazır gelir. Transfer Manager i çok kalitedir. Notes hele işini çok kolaylaştırır.
Opera'nı değeri kullandıkça artıyor
Voice ile Operaya Hükmetme işini saymıyorum bile.
|
 |
( zıp ) ²
|
anlaşıldı tamam deişiklie gidiyorus
|
 |
burak
|
birbirinden şık temalari oldugunu da ekleyeyim
http://my.opera.com/community/customize/skins/
ayrica benim bikac senedir muptelasi oldugum sade, minima, modern, super estetik bisey var:
http://my.opera.com/community/customize/skins/info/?id=373
|
 |
erty
|
demin birisi opera AJAX'ı desteklemiyo dedi .gif) forumdan değil tabi. ben de göstersii sayfayı açtım operada denedim çalıştı. Ulennn. .gif) neyse Opera AJAX'ı destekliyo.
|
 |
|
|