warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır
yardımm - Nijer' de bir hayat kurtarin - denizfeneri
Yazar Mesaj
proje Haberleri
--------------------

- toplamda 415 ytl gonderildi, verifikasyon maili geldi
- Bilkent dahilinde kulup benzeri bir cati altinda deniz feneri subesi tarzi bir girisimde bulunmak istiyoruz. Yasal prosedurlere basladik
- Kardes proje icin lutfen
http://www.bilkentftp.com/forum/index.php?showtopic=16435
adresini ziyaret edin
- Nijer projesi cuma gunu sona eriyor, bundan sonra denizfeneri subesi organizasyonlarimiza baslayacagiz, en kisa zamanda bir web sitesi dusunuyoruz.

wb tarafından organize edilen yardımlar

Deprem felaketi yaşayan Pakistan' a 730 YTL gönderdik

Türkiye' deki fakirlere 425 YTL gönderdik

açlıktan kırılan Nijer' e 415 YTL gönderdik

Afrika' da 2 adet kurban kestik 250 YTL

israil zulmü altında ezilen Filistinli çocuklara 1010 TL gönderdik

Nijer'de Çocuklar Açlıktan Ölüyor    
Bir çığlık yükseliyor… İçleri burkan, yürekleri olabildiğinde kavuran bir çığlık. Yabancı olmadığımız bir çığlık… Bu kez Nijer’den…
Yine kurak, yine açlık, yine açlıktan ölen çocuklar…

Olabildiğinde ağlıyor çocuklar ama sesleri çıkmıyor. Tüm dünya duyuyor bu çok zayıf ama inanılmaz yüksek çığlıkları. Açlıktan her 4 çocuktan 1’i ölüyor. 280 bin çocuk ölümle burun buruna. Nijer’de açlığın yanı sıra salgın hastalık da çocuk ölümlerine neden oluyor.

Kredi kartı ile bağış yapmak için tıklayınız

Orta Afrika ülkelerinden Nijer'de çekirge istilası ve kuraklığın yol açtığı açlık tehlikesi üzerine “acil” yardım çağrısı yapıldı.

“Yeryüzündeki son yoksula ulaşıncaya kadar çalışacağız” sloganıyla yola çıkan Deniz Feneri, Nijer’deki açlıkla mücadele etmek için çalışmalarına başladı.

Deniz Feneri yine tırlarını tıka basa dolduruyor, yine yollara düşecek. Bu kez hareket “açız” feryatlarının yükseldiği Nijer’e…

Birleşmiş Milletler Çocuklara yardım Fonu yetkilileri, acil yardım ulaşmazsa Nijer’de kitlesel ölümlerin yaşanabileceği konusunda tüm Dünyayı uyardı.

Yiyecek ve su bulabilmek umuduyla halkın kentlere akın etmesi ve çekirge baskınları köylerin boşalmasına ve hatta yok olmasına neden olmuş durumda. Yiyecek ve su yokluğundan özellikle beş yaşın altındaki her 4 çocuktan 1’i hayatını kaybediyor.

Her hafta onlarca çocuğun öldüğü ülkede, tehlike sınırında bulunan çocuk sayısı 280 bin. 280 bin çocuğun hayatını kurtarmak için gereken miktar ise 14,5 milyon dolar.

Dünyanın en yoksul ikinci ülkesi olan Nijer'de, nüfusun üçte biri yani üç milyon 600 bin kişi açlık çekiyor.

Nijer’de kıtlık sebebiyle yetersiz beslenen yaklaşık bir milyon çocuktan 150 bini geçtiğimiz yıl öldü. Nijer hükümetinin, sayıları 3,6 milyon olarak ifade edilen açlık sınırındaki insan için Kasım 2004’te yaptığı yardım çağrısına cevaplar yeni yeni gelmeye başladı.
Uluslararası yardım kuruluşu çalışanları, Nijer’e yardımların gecikmesiyle, açlıktan ölen çocukların sayısının artmakta olduğunu belirtiyor.

Ülkenin Yüzde 63’ü Yoksul

Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) ve Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü de Nijer'deki çocuk ölümlerinin tehlikeli boyutta olduğu konusunda uyarıyor.

Nijerliler, çok az düşen yağışlar sayesinde yetiştirebildikleri tarım ürünleri ve hayvancılıkla geçimlerini sağlıyor. Başlayan yağmurlara karşın tohum, hayvan, araç gereç ve yem parası olmadığı için Nijer'de ekim ayında mahsul olmayacağı vurgulanıyor. Bu da açlıktan ölen çocukların sayısının çığ gibi büyümesi anlamına geliyor.

Bu yıl, son 15 yıldaki en kötü çekirge istilasıyla karşılaşan Nijerliler, kıt yağışlar yüzünden tarım alanlarını terk etti ve hayvanlarını sattı. Birçok Nijerli aşırı yüksek fiyatlı yiyecek maddelerini satın almak için ise kentlere gidip iş aramak zorunda kaldı.

Geçtiğimiz ay boyunca Sınırsız Doktorlar Örgütü'nün Maradi'deki beslenme merkezlerine haftada 250 açlıktan ağır hasta çocuk başvurdu. Merkezlere ulaşan çocukların çoğunluğunu, açlık ve güçsüzlük sebebiyle annelerini emecek güçleri bile olmayan çocuklar oluşturuyor. Geçtiğimiz yıla kıyasla üç misli daha fazla olan bu sayı, aynı zamanda açlığın da gittikçe daha ağırlaştığını gösteriyor.

Uyarı: Çocuk Ölümleri Üç Ayda Artacak
Sınırsız Doktorlar Örgütü özellikle kötü beslenmiş küçük çocukların ölüm oranının önümüzdeki üç ay artacağı konusunda uyarıda bulundu.
Nijer'de açlık çeken çocukların ancak 10'da 1'inin kliniklere ulaşabildiği, halkın otla beslendiği haber veriliyor.

Yetkililer, açlığın yanı sıra kolera salgını tehlikesinin de baş gösterdiğini, ve koleradan çocuk ölümlerinin gerçekleştiğini vurguladı.

.

http://www.denizfeneri.org.tr

.[/url]

Nijer'de 280 Bin Çocuk Ölümü Bekliyor    
Batı Afrika ülkelerinden ve dünyanın en fakir ikinci ülkesi olan Nijer’de, az düşen yağışlar ve son 15 yılın en kötü çekirge istilası yüzünden açlık sorunu yaşanıyor…
Başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanan bu ülkenin su kaynakları da oldukça az, çünkü ülkenin %80’i çöl. İnsanlar yiyecek ve su temin edebilmek için hayvanlarını satıyor..

Bağış yapmak için tıklayınız

Toplam nüfusun 12 milyona yakın olduğu Nijer’de açlıkla hergün yaşam savaşı veren insan sayısı 3,6 milyon.. Yani ülkede her 3 kişiden biri yetersiz besleniyor. Üstelik açlık en çok çocukları ve kadınları vuruyor. Son verilen bilgilere göre durumu oldukça kritik olan 1milyona yakın insan var ve bunların çoğunu da çocuklar oluşturuyor.

Hastaneler yetersiz beslenme ve suyun yol açtığı hastalıklarla mücadele ediyor. Sıtma, kolera, tifo, kızamık, tüberküloz ve ishal gibi salgın hastalıklar bunların başında geliyor.

Hastaneye ya da bir kliniğe gidebilecek kadar dermanı olmayan insanlar, annesini emmeye yetecek gücü bulamayan bebekler göze çarpıyor…

Doktorlar çocuk ölümlerinin yüzlerce olduğunu belirtirken, ölümlerin önlem alınmazsa 3 ay içersisinde artacağını haber veriyor.

En çok etkilenen bölgeler ülkenin güneyi, Sahra Çölüne yakın olan Maradi ve Zinder şehirleri. 1800 köyün açlık sorunuyla mücadele ettiği Nijer’de, insanlar, yiyecek ve su bulabilme ümidiyle evlerinden, alıştıkları, yaşadıkları köylerden göç ediyorlar.

Libya, Cezayir, Arabistan, Fransa, Amerika, İtalya, Kanada, İsviçre, Japonya, Çin, Güney Kore gibi ülkelerin az da olsa yardım ulaştırdığı bu ülkede, nüfusun %90’ı Müslüman ve Nijerlilerin Türkiye’ye olan sevgisine rağmen, yardım yapanlar arasında Türkiye’den bir kuruluşun adı henüz geçmiyor.

Bölgedeki acil durumu gidermek için 4000 ton gıdaya ihtiyaç var. Kriz bölgelerinde bir insanın günlük yiyecek ihtiyacı yalnızca 1 Euro’ya karşılanabiliyor. Bu miktar ayda 30 Euro’ya tekabül ediyor.

BM örgütü yıl sonuna kadar ülke için 13 milyon dolar tutarında yardım çağrısında bulundu.

Ayrıca, BM'nin insani yardım çağrılarının yıllık tutarı 3.5 milyar dolar. Bu rakam, Avrupalıların bir yılda yedikleri dondurmanın üçte birine, ABD'lilerin ise evcil hayvanları için geçtiğimiz yıl yaptıkları harcamanın onda birine eşit.

OXFAM, WORLDVISION, ECHO, MUSLIMAID, UNICEF, USAID, KIZILHAÇ gibi pek çok ulusal veya uluslararası örgütün ulaştığı fakat açlığın ve buna bağlı ölümlerin çok ciddi olduğu Nijer’de halk ümitle Türkiye’den gelecek yardımı bekliyor…

BM raporu şu gerçekleri ortaya koyuyor.

- 3.6 milyon insanın geçtiğimiz sene diğer ülkelere göç etti.
- 11.3 milyon ise açlık ve kıtlık ile boğuşuyor.
- 5 yaşının altındaki 800 bin çocuk salgın hastalıklar ve açlık tehdidi ile karşı karşıya.
- Bölgede 10 milyondan fazla kişi insani yardıma muhtaç.
- 700 ila 800 bin ton gıda yardımına ihtiyaç var.

Deniz Feneri Derneği, Nijer için yardım kampanyası başlattı. Nijer için hazırlıklar devam ediyor. Toplanacak yardımlar önümüzdeki günlerde mağdur insanlara Deniz Feneri ekiplerince doğrudan ulaştırılacak.

Nijer’de açlık sebebiyle ölümle karşı karşıya kalmış felaketzedelere ulaştırılmak üzere Deniz Feneri Derneği’nin hesaplarına havale veya eft yapılabileceği gibi, bizzat dernek merkezine makbuz mukabili ya da internet sitesi üzerinden online bağış yapılabilir.

Nijer’de 1 kişinin 1 günlük gıda ihtiyacı sadece 2 YTL ile karşılanabiliyor.

gencler para toplayip hemen gonderelim su hale bakin ya
aman yaRabbi..
halinden memnun olmayanlar asagidaki galeriye bi baksin

http://www.denizfeneri.org.tr/icerik.asp?kategori=DENIZYILDIZI&folder=nijer

arkadaslar herkes az da olsa biseyler versin ama herkesten toplayalim
warnerblade olarak bi yardimda bulunalim
ama acil ihtiyaclari varmis toplu olumler baslayacakmis Allah korusun

arkadaslar ayin 15inde parayi yatiracagiz
bana simdi miktari soyleyip
sonra durumunuz uygun olunca elden verebilirsiniz
ozel mesaj yada telefondan baglantiya gecebilirsiniz
az yada cok diye dusunmeyin
herkes cok az bisey bile cikarsa, toplaninca buyuk bir miktar oluyor ve orada belki onlarca insanin hayatini kurtaracak paraya tekabul ediyor.
lutfen gormemezlikten gelmeyelim.
az sadaka cok bela savar diye bir ozdeyisimiz var onu da atlamayalim.
Allah kabul etsin diyelim..

Bladecim ben de yardimci olmak istiyorum parayi ayin 15 inde sana mi vermem gerekiyo?

baba 15inden sonra istedigin zaman verebilirsin
sen su anda bana ozelden icq PM fln miktar soyle
gerisini hallederiz

arkadaslar
herkesten Allah razi olsun diyorum
yardimlar cig gibi buyuyor
ordaki insanin 1 gunluk yiyeceginin 2 ytl oldugunu dusunursek
su anda toplanan para 250 ytl yi buluyor
cok onemli bi miktar bu
bi de bu elektronik olarak parayi gonderecegim ve kimin nekadar verdiginin belli olmamasi icin
her miktara bi kod verecegim ve arkadaslara iste buradaki seninki diyecegim ve zaten toplu olarak dekontun ekran goruntusunu alip sizlere mail yoluyla da ulastiracagim.
guven problemi yasayan arkadaslar elbette kendileri ozelden yardim yapabilir.
lutfen bos gecmeyelim cemaat

arkadaslar herkesten Allah razi olsun
hesabimdaki para ucu ucuna yetistigi icin cok az bi kismi kaldi, daha ulasamadigim arkadaslar var, onlarla da baglantiya gecip 2. bir gonderim daha yapabiliriz en gec 1 gun icinde cunku acil yardimin yetistirilmesi gerekiyor.

sadece miktar bilgilerini verecegim

100
60
50
40
30
25
20
10
5

---
toplam :
340 ediyor
su anda gonderebildigim miktar 330 ytl
diger gonderime 10 ytl daha eklenerek gonderecegim

ayni miktardan 2 adet gonderen yok dolayisiyla bu da beni zan altinda birakmayan cok rahatlatan birsey oldu. yani burada herkes verdigi rakami goreceginden, guven problemi olmayacak inşaAllah. ayrica yukarida postaladigim edekontun orjinalini maillerine gondermemi isteyen arkadaslar olursa yapikredi uzerinden onlara tekrar gonderebilirim. su anda yardimin ulasip ulasmadigini kontrol etmelerini rica ettim, toplu yardim oldugu icin sorumlulugumu anlayacaklarini dusunerek. verifikasyon maili geldiginde de sizlerle paylasacagim.

Allah herkesten razi olsun. Bu tarz organize yardimlari periyodik olarak yapmayi dusunuyorum. Cunku bircok arkadas daha fazla verebilecegini ancak su anda sıkısık oldugunu belirtti. inşaAllah ileride rahatlayinca da yardim yapmaya devam ederiz.

arkadaslar yardim ellerine ulasmis :

Subject: YNT: YNT: İletişim Formu - Burak Bakay
Date: Thu, 15 Sep 2005 14:44:44 +0300
From: "Deniz Feneri Dernegi" <fener@denizfeneri.org.tr>
To: "Burak Bakay" <bbakay@ug.bilkent.edu.tr>

Merhaba;

Dernek hesaplarımıza göndermiş olduğunuz 330 YTL (NİJER) tutarındaki banka hesaplarımıza
ulaşmıştır.

Derneğimize ve yoksulluk sorununa göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, hayırlarınızın
devamını dileriz.

Saygılarımızla.

İyi günler.

hala para topluyor muyuz? ben okumamışım burayı

yukarıdakini ben yazdım => HNNV

topluyoruz, zaten 2. bi posta daha gonderecegim, senin durumunda olan birkac kisi daha var
bana ozelden miktari soyleyip parayi uygun bir zamanda verebilirsin, acil olarak miktari soylemen gerek yalniz, yarin ogleden once gonderilmis olmasi lazim.

Onculuk ettigin icin tesekkur ederiz blade...

estagfurullah, ben tesekkur ederim abi

2005 Nijer yiyecek krizi ile ilgili internetten bilgi edinebilirsiniz arkadaslar :

http://en.wikipedia.org/wiki/2005_Niger_food_crisis

The 2005 Niger food crisis is a severe but localized food security crisis in the regions of northern Maradi, Tahoua, Tillabéri, and Zinder of Niger. It was caused by an early end to the 2004 rains, desert locust damage to some pasture lands, high food prices, and chronic poverty. In the affected area, 2.4 million of 3.6 million people are considered highly vulnerable to food insecurity. An international assessment stated that, of these, over 800,000 face extreme food insecurity and another 800,000 in moderately insecure food situations need aid.

bu arada yardimlar 400 sinirini gecti.

85 ytl ye tekabul eden 2. postayi da az once gondermis bulunmaktayim. tum arkadaslardan Allah razi olsun.

verilen rakamlar

10 onceki EFT den artan, veremedigim miktar
10
10
25
5
20
5

toplam 85 ytl

daha onceden gonderdigimiz miktar 330 ytl idi

en nihayetinde nijer icin kumulatif olarak 415 ytl ye ulastik

Allah kabul etsin, inşaAllah boyle guzel yardimlar yapmaya devam ederiz.

Allah yardımlarımızı kabul etsin, bu günün anlam ve önemine binayen
günahlarımızı bağışlasın...

http://www.ekincaglar.com/coin/

Afrika’da yine kuraklıktan ötürü açlık çeken ülke Nijer. fotoğraf, çocukların beslenebilmesi için Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından kurulan bir sağlık merkezinde çekildi. Açlıktan ölümün kıyısında, yutmaya mecalleri olmadığından burundan beslenen iki çocuk. Reuters'tan Finbarr O'Reilly, ilerideki çocuğa odaklanmış. Ancak öndeki ne kadar flu olursa olsun daha ‘net’ çıkmış. (Finbarr O'Reilly / Reuters)

fotoğraf, Nijer'in Tahoua kentindeki bir acil beslenme merkezinde çekildi. Ülkede kuraklık yüzünden 3 milyon 600 bin kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Eğer acil yardım yapılmazsa on binlerce çocuğun yetersiz beslenme yüzünden öleceği bildiriliyor. Anne Fatou Ousseini, bakışlarına yüklediği bu gerçekleri sanki ‘o’ anda dillendirmeye çalışıyor. Sanki tam da ‘o’ anda, 1 yaşındaki kızı Alassa açlık ve hastalıktan erken yaşlanmış elleriyle annesinin dudaklarını donduruyor. 1 yaşındaki elin görmüş geçirmiş çaresizliğinde ''Söylemene gerek yok. Nasıl olsa pek fazla kulak asmayacaklar'' yazıyor. (Finbarr O'Reilly / Reuters)

ne guzel yardimlar yapmisiz yaw zamaninda..

MERHABA, BENCE HER EVDEN BİR EKMEK VEYA BİR MEYVE TOPLANSA BİR ÇOK İNSANI AÇ BIRAKMAMIŞ OLURUZ

nijer deki açlık sefalet ve hastalığın ne boyuta vardığının göstergesi

bayanların izpek tavsiye etmiyorum
çok kötü fotoğraflar var

http://www.1hafta1ayet.com/haber_oku.asp?haber=353

ne kadar şükretsek az halimize

Rabbim bizi Türkiye' de değil de orada da yaratabilirdi, onlardan biri herbirimiz de olabilirdik

onlarınki de imtihan, bizimki de imtihan

...

Cevap Yapıştır