warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır Sayfa 1, 2  İleri sar
Sözde Ermeni soykırımı konusu, boykot, Fransa
Yazar Mesaj
Güncelleme:

http://www.ntvmsnbc.com/news/387775.asp

Tasarı kabul edildi
Fransa Parlamentosu, Ermeni soykırımı iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısını oyladı ve tasarı kabul edildi.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 07:24 ET 12 Ekim 2006 Perşembe
PARİS - Fransa’da Sosyalist Parti’nin sunduğu ve sözde Ermeni soykırımının inkarının suç sayılmasını öngören yasa tasarısının meclis genel kurulunda görüşülmesi tamamlandı ve yasa tasarısı kabul edildi.

.

Fransiz markalari

Fransız markaları:

Tiras Biçagi BIC
Çakmak BIC
Telekom Alcatel
Oto Lastigi Michelin, BF Goodrich, Uniroyal
Otomobil Renault, Peugeot, Citroen
Benzin Total
Süpermarket Carrefour
Kirtasiye BIC, Sheaffer
Yogurt Danone
Sise Suyu Danone, Evian
Mutfak Esyasi, Ütü Tefal, Rowenta
Sigorta AXA
Spor Ekipmani Rossignol Skis
bisiklet Peugot
Giyim Donna Karan, Givenchy
Sampuan L'Oreal, Studio Line, Lancome
Saç Ürünleri L'Oreal, Studio Line
Cilt Bakim Ürünleri Clarins
Bebek Mamasi, Oyuncak Bledina, Mellin, Majorette
Kozmetik L'Oreal, Biotherm, Christian Dior, Clarins,
Maybelline, Vichy
Parfüm Chanel, Christian Dior, Clarins, Drakkar Noir,
Fahrenheit, Lancome,Lavendar Harvest, Polo, Ralph Lauren
Çimento, Insaat Lafarge
Finans Societe General Bankasi

.

.

orj mesaj:

mailden gelen yazi
daha onceden konuyla ilgili bilgim vardi, bu sefer paylasayim dedim

---------

KINIYORUZ!

Geçtigimiz günlerde dünyanin dört bir yaninda "sözde
ermeni soykirimi" ile ilgili onlarca panel-konferans
düzenlenmis.

Bunlarin ana sponsorlari kim biliyor musunuz?

HSBC ve British Airways

Bizim ülkemizde bizden elde ettikleri para ile bize
karsi sözde ermeni soykirimini destekleyen bu
kuruluslarla olan iliskilerinizi gözden geçirmeye
davet ediyorum.

Saygilar.

Sponsorlara bak.

Tepkisiz halkimizin tepki verebilmesi dilekleriyle.

TEPKISIZSINIZ !!!!....

Ama

TEPKI , SIZSINIZ ADVANTAGE KART IPTALLERINIZ VE VARSA
HESAPLARINIZI

KAPATARAK YADA EN AZINDAN BU MAILI FORWARDLAYARAK
TEPKINIZI

GÖSTEREBILIRSINIZ.

EVET. COK DOGRU. BIZIM HASTANEDEKI BUTUN DOKTORLARIN
HSBC KREDI KARTLARINI
VE HESAPLARINI KAPATTIRDIKLARINI GORUNCE BANKANIN
GENEL MUDURLUGU OLAYA EL
KOYDU. AMA KIMSE VAZGECMEYINCE ADAMLAR TUTUSTU. BIR
SURU FAKSLAR FALAN.
OZUR YAZILARI. AMA BU SADECE BIZIM HASTANE ILE SINIRLI
KALMAMALI.
ULKEMIZDE BIR SURU YATIRIM YAPIYORLAR, BIZIMLE IYI
GECINMEK ISTIYORLARSA
BIR TERCIH YAPSINLAR. ERMENILERMI, TURKIYE MI? BENCE
HIC DUSUNMEYIN
KARTLARINIZI IPTAL ETTIRIN. AMA EN ONEMLISI BU OLAY
SEBEBIYLE OLDUGUNU
BELIRTIN.

BU ÞÝRKETLERLE ÇALIÞMAMAYI ÖNERÝYORUM..

ilk mesaji guncelledim

.

ayni gun bi baska guzel haber daha:  

Nobel Edebiyat Ödülü Orhan Pamuk’un
2006 Nobel Edebiyat Ödülü, bugün sahibini buldu. Ödül, dünyaca ünlü pek çok yazar ve şairin arasından sıyrılan ünlü Türk yazar Orhan Pamuk’un.

http://www.ntvmsnbc.com/news/387797.asp

yaw tama da o fransız markaların çoğu Türkiye'de üretiliyor. Örn: Danone lüleburgazda üretiliyor.

evt ustad tabi sonucta danone sutun sutu yurtdisindan gelmiyor ya, ama iste sonucta adamlara bisekilde bi pay kalinca bile insan sinir oluyor. acikcasi ben icim varken bida danone almam ornegin. hem tadi daa guzel icim yogurt ve sutun.

yaw ben de danone almıyom da. ermeni bıdı bıdısı fransadaki ne ded biliyor musunuz? yaw Türkiye bişi yapamaz dedi 2000 de mi ne aynı tehditi yapmışlardı boykot fln. ama 200 den bu yana ticari yatırımlar çok arttı dedi öle kolay kolay silip atamaz fransayı dedi.

yaw soykırım meselesi değil yaw fransaya g...n ç...n ne? ne burnunu sokuyo bizim işimize. 10 deme millet vekili için ermeni bilmem nesi mi şeyedecek töbe töbe

abi meclisteki oylama orani dusunuldugunde ezici bisekilde kabul edildigini gordum ben ve ermenilerin nasi bi lobi yaptigina sastim kaldim. fransanin da naptigi belirsiz ben annamakta zorlaniom, bazen devletin basindan guzel aciklamalar geliyo, AB yolunda turkiyeye destek veriolar falan filan. ne idükleri belirsiz, kendi iclerinde de karar verememisler bize bakis acilarina ki boole garip gurup haberler duyuyoz. tabi isin arkaplaninda bizim bilmedigimiz ve donen neler var kimbilir.. inşaAllah turkiye icin hayirli gelismeler olur.

from otto

Amerikadaki PBS televizyonu ermeni sponsorlugunda hazirlanan ve sozde ermeni soykirimini destekleyen bir belgeseli yayinladi. Turkler buna karsilik iki iddianin da  (soykirim var? soykirim yok? ) uzmanlar tarafindan tartisildigi bir panel , acik oturum tarzi programin yapilmasi ve yayinlanmasi icin buyuk caba harcadilar ancak ermeni lobisi cok guclu oldugu icin bu cabalar sonucsuz kaldi.

Simdi bu panelin yapilip yapilmamasi online bir oylamaya sunuldu. Asagidaki linke gidip "YES" (EVET) tiklarsaniz, ulkemiz adina iyi birseyde bir tuzunuz olur.

http://www.msnbc.msn.com/id/12412125

yesleelim bakam

iyi madem...

burak demiş ki:

.

ayni gun bi baska guzel haber daha:  

Nobel Edebiyat Ödülü Orhan Pamuk’un
2006 Nobel Edebiyat Ödülü, bugün sahibini buldu. Ödül, dünyaca ünlü pek çok yazar ve şairin arasından sıyrılan ünlü Türk yazar Orhan Pamuk’un.

gazeteleri okudukça sinirlerim tepeme geliyor.. nasıl bu kadar boş insanlar olmuşuz biz? orhan pamuk 1 milyon ermeni bilmem kaç yüz kürt katledildi demeseydi de verirler miydi o ödülü acaba? yazılarını, kitaplarını bi kenara bırakalım iyi ya da kötü çok göreceli ama bi kez olsun nobelin ödül stratejilerine bi bakalım.. orhan pamuk'a o ödülü vermek sözde ermeni soykırımına karşı ülkemizin tutumunu eleştirmek yok saymak değil mi? ne amaçlandı acaba o ödülle? üstüne bi de sanki tüm dünyaya gözleri kapalıymış gibi köşe yazarlarımız, orhan pamuğu yerden yere vuran adamlar, şimdi gurur duyuyorlar.. nasıl beceriyorlar acaba? ben gurur duyamıyorum kusura bakmasınlar.hele ki ülkemizi dünya çapında yüceltti diye vergiden muaf tutulmasına hiç akıl erdiremiyorum..neymiş bi de cumhurbaşkanı onu kutlamamış ayıp etmiş.. bi plaket bile vermemişmişiz.. aa ne ayıp(!)...

yazık yaa...

hiç bu kadar sert msj yazan olmamış.. isterseniz silebilirsiniz msjımı.. ama içimdekileri dökmeseydim- ki bu daha yarısı bile değil- patlayacaktım..

az bile yazmissin da ben muhatap bile almadiim icin pek bise demedim

hala ilk nobel alcak türkü merak ediom ben.

ben de.. ilk nobel alacak "TÜRK" ü görmek bize de nasip olsun ..

Danone, Türkiye'den yana tavır aldı    
Danone Türkiye, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin Fransız meclisi tarafından onaylanmasının ardından, bu yasanın yürürlüğe girmesini engellemek amacıyla bir imza kampanyası başlattı.

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=436992

. demiş ki:
from otto

Amerikadaki PBS televizyonu ermeni sponsorlugunda hazirlanan ve sozde ermeni soykirimini destekleyen bir belgeseli yayinladi. Turkler buna karsilik iki iddianin da  (soykirim var? soykirim yok? ) uzmanlar tarafindan tartisildigi bir panel , acik oturum tarzi programin yapilmasi ve yayinlanmasi icin buyuk caba harcadilar ancak ermeni lobisi cok guclu oldugu icin bu cabalar sonucsuz kaldi.

Simdi bu panelin yapilip yapilmamasi online bir oylamaya sunuldu. Asagidaki linke gidip "YES" (EVET) tiklarsaniz, ulkemiz adina iyi birseyde bir tuzunuz olur.

http://www.msnbc.msn.com/id/12412125

yaw o belgesel yayınlanalı baya oluyo. sponsorları bişeyciyan ailesiydi bu tip karalamaların başında olan aile işte.

bu orhan pamuk olayı ile alakalı fransa dış işleri bakanı ermenistandaki bir tv ye eninde sonunda türklere soykırımı kabul ettireceğiz demiş. örnek verirken de pamuu kullanmış.

ii bilmem ne etmiş tobe ya

ve biz hala soad dinleyelim mi dinlemeyelim mi onu tartisioz

http://warnerblade.com/f/viewtopic.php?t=781&postdays=0&postorder=asc&start=30

malesef

.

ek olarak :

Ermeniler'in katlettiği Türklerin fotoğrafları sergileniyor    
Fransa'nın sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan tasarıyı meclisten geçirmesi sonrası Iğdır'da bulunan Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi'nde tepki amaçlı çalışma başlatıldı.

Çalışmayla Ermeniler tarafından katledilen Türkler ve şehit diplomatların fotoğraf ve özgeçmişleri sergileniyor.

http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=437184

Geçen gün bence çok güzel olan bir yorum okumuştum. Orhan Pamuk acaba "1 milyon ermeni, 30 bin kürt katlettik" dediği için mi ödül aldı, yoksa bunları demesinden dolayı kendisine davalar açılmasından ve yargılanmasından dolayı mı ödül aldı? Bunu da düşününce 3 bilinmeyenli bir denkleme dönüşüyor olay.

Açıkçası zamanında Sartre'nin reddettiği ve İsveç'teki bir akademik kurulun verdiği bu ödül ne kadar sağlıklı bir göstergedir bilinmez. Politikliği ise sanırım önceki bir kaç ödül örneğine bakılırsa yadsınamaz bir gerçek. Örneğin Mısır-İsrail arası barışı sağlayan bir yazar vardı, ona da vermişler, halbuki adam resmen müslümanları dezavantajlı duruma düşüren fikirlerin babası.

Bir de şunu not düşelim, bu seneki adaylar arasında teknik olarak, yani edebi olarak bakarsak en kuvvetli adayın da Orhan Pamuk olduğu söyleniyor. Yani ödülü direk bu sözleri söylediği için aldığını söylemek de gerçekten zor. Bilakis Orhan Pamuk'un bu sözleri söylemeden önceki romanlarıyla bu ödülü aldığını söylüyordu yabancı gazeteler. Örneğin Kar gibi onlara göre Türkiye'nin sosyolojik çözümlemesini çok iyi yapan bir roman... Tabi biz biliriz o aydınlar ne kadar çözer bu toplumu, bu ayrı bir konu.

Ben ilk kez bir Türk'ün nobel aldığını sindirmiş durumdayım ama Nobel'i ne kadar sallamamız gerekir işte o konu biraz şüpheli.

HaVoC demiş ki:
Geçen gün bence çok güzel olan bir yorum okumuştum. Orhan Pamuk acaba "1 milyon ermeni, 30 bin kürt katlettik" dediği için mi ödül aldı, yoksa bunları demesinden dolayı kendisine davalar açılmasından ve yargılanmasından dolayı mı ödül aldı? Bunu da düşününce 3 bilinmeyenli bir denkleme dönüşüyor olay.

Açıkçası zamanında Sartre'nin reddettiği ve İsveç'teki bir akademik kurulun verdiği bu ödül ne kadar sağlıklı bir göstergedir bilinmez. Politikliği ise sanırım önceki bir kaç ödül örneğine bakılırsa yadsınamaz bir gerçek. Örneğin Mısır-İsrail arası barışı sağlayan bir yazar vardı, ona da vermişler, halbuki adam resmen müslümanları dezavantajlı duruma düşüren fikirlerin babası.

Bir de şunu not düşelim, bu seneki adaylar arasında teknik olarak, yani edebi olarak bakarsak en kuvvetli adayın da Orhan Pamuk olduğu söyleniyor. Yani ödülü direk bu sözleri söylediği için aldığını söylemek de gerçekten zor. Bilakis Orhan Pamuk'un bu sözleri söylemeden önceki romanlarıyla bu ödülü aldığını söylüyordu yabancı gazeteler. Örneğin Kar gibi onlara göre Türkiye'nin sosyolojik çözümlemesini çok iyi yapan bir roman... Tabi biz biliriz o aydınlar ne kadar çözer bu toplumu, bu ayrı bir konu.

Ben ilk kez bir Türk'ün nobel aldığını sindirmiş durumdayım ama Nobel'i ne kadar sallamamız gerekir işte o konu biraz şüpheli.

Şu da var, iyi bir sanatçı olmasaydı söyledikleri de ses getirmezdi.

bi gazetede okudm bugününkinde.ünlü bir fransız tarihci Norman Stone  "ermeni soykırımı yoktur"deyip hapse girmeye hazır olduğnu söylmis.
böyle tarihciler lazm iste.Stone,ermenilerin gösterip ıspatlamaya calıstkları öne sürdükleri belgelern asılsız olduğnu da belirtiyor.

haberi burda buldum şükür
http://www.zaman.com.tr/webapp-tr/haber.do?haberno=439908

Hangi alanda saldırıyorlarsa o alanda cevap ver. Kitapsa (Ermeniler binlerce kitap yazdı) sen de kitap yaz, şarkı ise SOAD çapında ünlü rock grupların olsun sen de sesnini duyur, sinema ise Ararat filmine beyaz perdede cevap ver, lobi saldırıları varsa sen de lobi faaliyetlerinde Musevilere el açma kendi lobini kur.

Ama biz ne yapıyoruz? Kendimizi zerre kadar anlatma tenezzülünde bulunmuyoruz, ancak birileri meclise tasarı getirince, şarkı yapınca, senatörün biri bir şey deyince kibritin bir an parlaması gibi "boykot boykot boykot" diye tutturuyoruz, o kadar. Zamanında İtalya'yı, Danimarka'yı da boykot ediyorlardı, n'oldu?

Çok ciddi iseler eğer, Cezayir soykırımını tanısın bizim meclisimiz...

Cezayir soykırımıyla alakalı BM de Fransa lehine oy vereli 30-40 yıl oluyor, dolayısıyla o tren kalkalı çok oldu.

HaVoC demiş ki:
Cezayir soykırımıyla alakalı BM de Fransa lehine oy vereli 30-40 yıl oluyor, dolayısıyla o tren kalkalı çok oldu.

O zaman ülke olarak artık "Cezayir'de şöyle yaptınız bıdı bıdı" diye konuşmayacaksın

Diplomatik olarak yapabileceğin bir şey yok, sen ben konuşmuşuz-konuşmamışız çok da farketmiyor.

BM kararına oy vermemiz bağlayıcı mıdır değil midir incelemek lazım tabii. Her şey değişir

Bağlayıcılığı en basit anlamda bir ülkenin dış politikada tutarlılığının göstergesidir. Ayrıca da şu an bizim sallallâhu aleyhi ve sellemımızı savunmamız temelde Ermeni katliamı/soykırımı olmamıştır değil, bunun reddini suç sayan bir yasanın çıkarılmasıdır. Fransa'ya tepkimiz asıl bu yöndedir.

olay tamamen fransanın fransız gbi olaya dalmasıdr.sonucta savas sırasnda karsılıklı ölümler yasandı.onların iddia ettiği gbi 1.5millon  ermeni orda öldürülmedysede(ki sayıları okdr ble yoktu sanırm)öldürüldüysede karsılıklı imza atarak 2taraf da anlasablmistir.,Fransa bugün sırf kendi cıkarları icn kimbilir dha ne yasalar ckaracak.
Ermenistanda bugün konusulan 3.resmi dil türkcedir.(bu bilgiyi edb.hocam verdi.yanls ise düzeltinz)
ortada halledilmesi greken konular var ise bu Ermenistan ve Türkiye arasnda halledilmelidr.fransa nın bu meseleye karısması bunu bahane ederek bize karsı aldığı tutum bana göre tmamen ülkesinde ysayan ermenilerin secimlerde vs. desteklerini almak icndir.

aynen nomadın dediği gibi, oy kapmak isteyen siyasetçilerin işi bu, geleceği göremeyen siyasetçilerin. bunu bütün fransaya mal edemeyiz ama fransa bundan ucuz da kurtulmamalı. bunun yolları da farklıdır, milyona varan kişiyi etkileyen fransız yatırımını gözardı edemeyiz, bunları kaçıracak cesaretimiz varsa katlanacak cinayet, kapkaç ve hırsızlığa da cesaretimiz olmalıdır.

Seçimlere aday olun, ilk seçimlerde barajı zorlarsınız bu ciddiyet ve gaz ile.

Fransa'da dönen oyunlar siyasi, cevabı da siyasi olmalı. Fransız yatırımcı Türkiye'den kaçacak da bundan kim daha fazla zarar görecek onlar mı biz mi? (Yatırımcı "biz"den kaçıyor) Kaldı ki en geçer çözüm dış ülkelerdeki Türklerin lobi faaliyetlerine başlamalarını sağlamak, dernekleşmelerini, tek ses olmalarını hayata geçirebilmek. Almanya'daki seçimlerde dahi Stoiber gibi Türk düşmanı birine binlerce oy verildi gurbetçiler tarafından. Ermeni diasporası kadar Türk yaşıyor yurt dışında, bir de zamanında Araplar ve diğer Müslüman halklar ile sıcak ilişkiler kurabilseydik bugün Fransa'da milyonun üzerinde desteğimiz olurdu. Fransız siyasiler Ermenilerin hatrına bir milyon oydan vazgeçer miydi sanıyorsunuz?

Ayrıca İsviçre benzer yasayı kabul etti de ne oldu? Fransa boykotu da taş çatlasa bir yıl sürer, 27 Ekim 2007 tarihinde açar bakarsınız bu konuyu, bakalım ülkede halen boykot sürüyor mu?

Testiyi kırmadan önce önlem almak gerek efendim. Ben boykota karşıyım, hiç bir Fransız malını da (zaten kullanmıyorum, yerli malını severim, ama kullanıyor olsaydım dahi) boykot edecek değilim.

Cevap Yapıştır Sayfa 1, 2  İleri sar