warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır
Adim adim 7: Incir tatlisi
Yazar Mesaj
Adım Adım serisi

1 - sigara böreği

2 - herşeyli makarna

3 - adanalıdan adana kebap nasıl yapılır dersi

4 - çikolata kaplı karamelli pasta

5 - güllaç

6 - tortilladan börek

7 - incir tatlısı

Yapilisi kolay,  bi o kadar da lezzetli bir tatlidir. Benim favorilerim arasinda gelir. Ramazanda vazgecilmezlerimdendir... Buyrun efem...

Malzemeler:
-Incir
-ceviz
-toz seker
-tereyagi
-su.

Yapilisi:

Kurutulmus incirler aksamdan bi kaba islatilir..

cekilmis cevize cokca seker ilave edilerek karistirilir.. tatliya tadini bu seker verecegi dusunulerek miktari ayarlanmali..

sudan cikartilan incirlerin, saplari kesilir..

kesilen kisimdan incirin ici acilarak incire hacim kazandirilir

kasik yardimi ile ceviz-seker karisimi incirlere doldurulur...(bizim incirlerin boyutlari biraz kucuktu, basistirmak zorunda kaldim, ama yemesi guzel oluor kucugun, doldurmasi zahmetli olsa da)

doldurulan incirler yayvan bi tencereye yerlestirilir..

tencereye, incirlerin yarisini az gececek kadar su ilave edilir.( suyu tencerenin kenarindan ekleyerek, cevizlerin dagilmasina engel olmus oluruz, sekilde gozuktugu gibi deil yani )

incirlerin uzerine bicak ucu ile tereyagi parcaciklari konur ve tencerenin kapagi kapatilarak, incirler suyu cekene kadar pisirilir..

pisirilen incirler, sogutularak servis yapilir, tercihe gore uzerine hindistancevizi serpilebilir...

not: misafir telasindan son halinin resmini cekmeyi unutmusum, kusuruma bakmayin.. deneyin gorun derim

afiyet olsun.

incir süper bir meyvedir, tatlısını yemek nasip olmadı ama kavurması da lezzetli olur

incir superdir ne yazik ki bu diyari gurbette hasret kaldiklarimizdan

bu tatli da super ellerine saglik lale
ama seker miktari hakkinda bilgi vermemissin yapacak olsam kestiremem simdi

ellerine saglik forum artik canimizi cektiren bi mekan oldu sayenizde...

yanniz bu adim adimlarin cogunun ramazana denkgelmesi pek hayirli olmadi gibi sanki

ellerine sağlık abla, güllaçtan sonra deneyeceğim ikinci tatlı oldu kendisi ama tereyağı yerine başka bi yağ kullansak olmaz mı? kendilerinden hiç hazzetmem de

escape abla, tesekkur ederim abla.. sekerini soyle soyleyeyim.. 2 avuc incire 20 tatli kasigi kadar asagi yukari..
2teker, tsk ederim
burak, 3/7 henuz cogunluk sayilmaz.. ama bu ramazandaki son olsun benim acimdan, problem oluyorsa. hatta problem oluyorsa, benim acimdan adim adimlarin da sonuncusu olabilir..
topik, tsk ederim cnm.. yag konusunda bisey soyleyemeyecegim, tadini degistirecegini dusunuyorum. en kotu ihtimalle margarin olabilir, ama tavsiye etmem. sivi yaglar da farkli bi koku verir herhalde..

yok yau cocuk deiliz ya, orucumuzun sevabi artiyor oruc oruc adim adim izlerkene
degilllllll miiiii arkadaslaaaaaaaaaarrrrrr?????

çok harika görünüyo wallahi...

ellerine sağlık abla

// adım adımları seviyoruz, takdir ediyoruz, heycanlan ailecek izliyoruz, devamını bekliyoruz..

fotoğraf çekmeyi unutmasam ben de koymayı düşünüyorum adım adım bişeyler ama her defasında unutuyorum

adım adımları destekliyoruz

en sevdigim tatlilardan biridir bu,

2-3 taneden sonrasini yiyemiyorum ama:s, agir geliyo bana,

eline saglik lale,

ustune de krem santi konulunca daha bi agir oluyor bi de

tesekkurler..

te, agirligini hafifligini dedigin gibi krem santi v.s. ayarlanabiliyor. tereyagi miktari da etkiler yenilebilirligini...

Cevap Yapıştır