1 - sigara böreği
2 - herşeyli makarna
3 - adanalıdan adana kebap nasıl yapılır dersi
4 - çikolata kaplı karamelli pasta
5 - güllaç
6 - tortilladan börek
7 - incir tatlısı
Bir adim adim da ben deneyeyim bakalim dedim ve sonuc..
buralarda turk yufkasini her zaman bulmak mumkun degil, kimi epey kalin, kimi cok ince oluyormus fln. neyse ki tortilla ekmeginden borek yapmayi ogrendim.
hayatima borek yeniden girmis oldu boylece. bu arada tr de kendi basima kalkip borek yapmisligim yoktur dusunuyorum da. oyle canim isteyecek kadar ara olmaz genelde bir yerlerde denk gelir yerdim herhalde, ya da hic olmadi pastaneler ne gune duruyor. neyse buralarda is basa dustu netekim.
malzeme listemiz:
bir paket tortilla (icinde 10 tane vardi benimkinin, koser olan bir iki cesidi var bunlarin. duydum ki tr de de bim de satiliyormus, gerci yufka varken ne hacet)
beyaz peynir (bu konuda da imdadimiza president feta cheese yetisiyor, koser olur kendileri, costco dan aliyor ev sahibim bana ama kroger da da var sanirim. turk peynirleri biraz pahali olunca buna yonelmek makul oldu. tadi da fena degil. biraz tuzlu gelebilir o yuzden sirf bunu kullaninca malzemeye ek tuz gerekmez, sutten agzim yandi oradan biliyorum)
mozzerella peyniri(biraz da bundan rendeledim kasarvari bir peynir, pizza peyniri)
1 bardak sut (su bardagiyla, fazla mi gelir demistim ama aslinda fazla olmuyor cunku karisimin kalanini uzerine dokecegiz)
3 yumurta(bunun parantezine yazacak birsey bulamadim)
1 cay bardagi sivi yag(bu gonlunuze kalmis daha az daha cok)
liste burada bitiyor eger cesni severseniz peynire maydonoz karabiber kirmizi biber eklemeleri yapilabilir tabii ki.
efendim ilk olarak yumurtalari hafif derinligi olan bir kaba kiriyoruz.
ardindan cirpiyor ve sutu, yagi ekliyoruz
tortillalarimizdan ilk kurbani alarak genisce duz bir tabak/ tepsiye koyuyoruz. bir kasik yardimiyla sivi karisimi uzerine yayiyoruz. ben tortilla basina iki kasiktan biraz fazla kullandim yanilmiyorsam