warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır
Adim Adim 6: Tortilla dan Borek
Yazar Mesaj
Adım Adım serisi

1 - sigara böreği

2 - herşeyli makarna

3 - adanalıdan adana kebap nasıl yapılır dersi

4 - çikolata kaplı karamelli pasta

5 - güllaç

6 - tortilladan börek

7 - incir tatlısı

Bir adim adim da ben deneyeyim bakalim dedim ve sonuc..
buralarda turk yufkasini her zaman bulmak mumkun degil, kimi epey kalin, kimi cok ince oluyormus fln. neyse ki tortilla ekmeginden borek yapmayi ogrendim.
hayatima borek yeniden girmis oldu boylece. bu arada tr de kendi basima kalkip borek yapmisligim yoktur dusunuyorum da. oyle canim isteyecek kadar ara olmaz genelde bir yerlerde denk gelir yerdim herhalde, ya da hic olmadi pastaneler ne gune duruyor. neyse buralarda is basa dustu netekim.
malzeme listemiz:
bir paket tortilla (icinde 10 tane vardi benimkinin, koser olan bir iki cesidi var bunlarin. duydum ki tr de de bim de satiliyormus, gerci yufka varken ne hacet)
beyaz peynir (bu konuda da imdadimiza president feta cheese yetisiyor, koser olur kendileri, costco dan aliyor ev sahibim bana ama kroger da da var sanirim. turk peynirleri biraz pahali olunca buna yonelmek makul oldu. tadi da fena degil. biraz tuzlu gelebilir o yuzden sirf bunu kullaninca malzemeye ek tuz gerekmez, sutten agzim yandi oradan biliyorum)
mozzerella peyniri(biraz da bundan rendeledim kasarvari bir peynir, pizza peyniri)
1 bardak sut (su bardagiyla, fazla mi gelir demistim ama aslinda fazla olmuyor cunku karisimin kalanini uzerine dokecegiz)
3 yumurta(bunun parantezine yazacak birsey bulamadim)
1 cay bardagi sivi yag(bu gonlunuze kalmis daha az daha cok)

liste burada bitiyor eger cesni severseniz peynire maydonoz karabiber kirmizi biber eklemeleri yapilabilir tabii ki.

efendim ilk olarak yumurtalari hafif derinligi olan bir kaba kiriyoruz.

ardindan cirpiyor ve sutu, yagi ekliyoruz

tortillalarimizdan ilk kurbani alarak genisce duz bir tabak/ tepsiye koyuyoruz. bir kasik yardimiyla sivi karisimi uzerine yayiyoruz. ben tortilla basina iki kasiktan biraz fazla kullandim yanilmiyorsam

sira ic malzemeye geldi, beyaz peyniri rendelenmis mozzarella ile karistiriyoruz

tortillanin bir ucuna peyniri diziyoruz

ve once yan kenarlari icine kivirip sariyoruz

butun tortillalar icin ayni islemi uyguluyoruz. sardigimiz tortillalari firin icin uygun bir tepsiye yerlestiriyoruz.
kalan sivi karisimi da uzerlerine gezdirip biraz bekletiyoruz. ( birazdan kasit takriben 10 dk)

uzerlerine susam, corekotu serpilebilir bu asamada

son olarak da 350 F da yaklasik 40 dk pisiriyoruz. uzerleri kizarana dek aslinda, yakmayin.

budur

ayni islemi yaparak kizartilabilir, sigara biregi olarak da gayet guzel oluyor. o zaman son asamadaki uzerlerine karisim dokme islemi yapilmiyor yalniz. sarip direk kizartiyoruz.(sararken karisim dokuyoruz yine)

efendim benden simdilik bu kadar, esen kalin...

abla cok super gorunuyor yaw

bim'e mi ugrasam bugun naapsam, eline saglik..

patates de koyabiliriz sanirim icine, peynirden pek hoslanmom ben yaw

abla naptın ramazan günü iş yerinde.. sefil yazık ben

ramazanda coştu millet haaa

abla eline saglik. mutfaga kosasim geldi.. cok guzel gorunuyorlar.. afiyet olsun..

hmm Ramazan Ramazan oturdu icime

biraz alternatif bilgi sunayim

kroger gibi yerlerde sigara boregi icin yufkamsi seyler satiyorlar hemde kosher... (Organic produce mamullerinin ran reyonunda oluyor genelde)
ayni mamulden su boregi ve kurt boregide yapilabiliyor.

tortilla cok kalin da onun icin dedim.
birde #10 america yufkalari var, harbiden yufka.

çok güzel görünüyo hakikaten.. iftarada daha var ... gözlerimiz ziyafete doysun..

Cevap Yapıştır