1 - sigara böreği
2 - herşeyli makarna
3 - adanalıdan adana kebap nasıl yapılır dersi
4 - çikolata kaplı karamelli pasta
5 - güllaç
6 - tortilladan börek
7 - incir tatlısı
Bu forumda wb camiasına ne zamandır yeni çiçeği burnunda genç isimler gelmediğinden artık yapabildiği yemekler sıralamasında "sahanda yumurta, o da eğer karıştırmazsam altı yanıyor" şeklinde sınırlı kimse kalmamıştır sanırım. Benim gibi çata pata uğraşanlar dışında kalan üstadlara da saygılarımı sunduktan sonra her şeyli makarna tarifine geçelim.
"Makarnaya şunu koysam, bunu eklesem nasıl olur, tadı neye benzer?" diyorsanız biz denedik, güzel oldu.
Flaş patlamasından doğan nedenlerle fotoğraflarda beyaz parlaklıklar oluşmaktadır. Bir de hijyen doruktadır, kullandığımız her şey defaatle yıkandığı gibi, biz de temiz kaplardan yemek yapıp yemeği seviyoruz, fotolar aldatmasın.
Efendim malzemelerimiz kaynatmak için su, bir paketten biraz az makarna (4 kişilik), kekik, nane, kırmızı pul biber, arifoğlunun meksika acılı ve soğanlı çeşnileri, soya sosu, biraz hindi salam, biraz dana salam, biraz inek peyniri, tuz, zeytin yağı, domates salçası. Böylelikle her şeyli makarnanın her şeyini hazırlamış oluyoruz. Bu liste isteğe göre uzatılabilinir, ama lezzet garantisi yoktur o halde. Bir de burada Ultimate Spice kullandık ki o sizde yoktur, ben de açıkçası tarifini hatırlamıyorum, unuttum.
Önce suyu kaynat.
Sonra makarnayı koy. O da yenecek kıvama gelsin, yumuşasın.
Sonra makarnayı süz.
Sonra zeytin yağı dök biraz. Hafif kızınca salçayı ekle, karıştır karıştır, salça dağılsın. Sonrasında biraz soya sosu koy (bu arada bu malzemeler pahalı değil, belirteyim sonra yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermeyelim, isimleri abidik gubidik olsa da Türk malı hepsi yerli) Salça dağılınca bu saydığım baharatı azar atın, salçadan önce koyarsanız kızarırlar, lezzeti kaçar. Abartmayın ama.
Sonrasında ULTIMATE SPICE koyuyoruz ki biz bunu evcek kullanıyoruz. Bir akşam vakti evde kimse olmayınca sıkıntıdan aldığım bir iki baharatı evdekilerle karıştırıp biraz da rendelenmiş sebze ve az da çeşni ile yaptığım bir şeydir ki kesin formülünü hatırlamıyorum maalesef. Ama her yemeğe hatta yumurta ve yumurtalı patatese bile gidiyor bu, biraz acı ama. Bizdeki de bitiyor zaten /:
Hepsini yapınca dökün makarnayı. Bir dakika kısık ateşte karıştırın, kıpkırmızı olsun. Altını kapatın, kapağını kapayın.
Sonra son resimdeki peynir ve salamları ince ince dilin, onu da atın, karıştırın, kapağını kapayın. Ateşe gerek yok, onlar kendileri mayışır. İnek peyniri yerine kaşar peynir de güzel olur.
Sonra şarj bitti, başka resim yok. Biz de yedik zaten bunu böyle, güzel oldu.

.png)

.gif)
.gif)