warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır
Adım Adım İki: Her Şeyli Makarna
Yazar Mesaj
Adım Adım serisi

1 - sigara böreği

2 - herşeyli makarna

3 - adanalıdan adana kebap nasıl yapılır dersi

4 - çikolata kaplı karamelli pasta

5 - güllaç

6 - tortilladan börek

7 - incir tatlısı

Bu forumda wb camiasına ne zamandır yeni çiçeği burnunda genç isimler gelmediğinden artık yapabildiği yemekler sıralamasında "sahanda yumurta, o da eğer karıştırmazsam altı yanıyor" şeklinde sınırlı kimse kalmamıştır sanırım. Benim gibi çata pata uğraşanlar dışında kalan üstadlara da saygılarımı sunduktan sonra her şeyli makarna tarifine geçelim.

"Makarnaya şunu koysam, bunu eklesem nasıl olur, tadı neye benzer?" diyorsanız biz denedik, güzel oldu.

Flaş patlamasından doğan nedenlerle fotoğraflarda beyaz parlaklıklar oluşmaktadır. Bir de hijyen doruktadır, kullandığımız her şey defaatle yıkandığı gibi, biz de temiz kaplardan yemek yapıp yemeği seviyoruz, fotolar aldatmasın.

Efendim malzemelerimiz kaynatmak için su, bir paketten biraz az makarna (4 kişilik), kekik, nane, kırmızı pul biber, arifoğlunun meksika acılı ve soğanlı çeşnileri, soya sosu, biraz hindi salam, biraz dana salam, biraz inek peyniri, tuz, zeytin yağı, domates salçası. Böylelikle her şeyli makarnanın her şeyini hazırlamış oluyoruz. Bu liste isteğe göre uzatılabilinir, ama lezzet garantisi yoktur o halde. Bir de burada Ultimate Spice kullandık ki o sizde yoktur, ben de açıkçası tarifini hatırlamıyorum, unuttum.

Önce suyu kaynat.

Sonra makarnayı koy. O da yenecek kıvama gelsin, yumuşasın.

Sonra makarnayı süz.

Sonra zeytin yağı dök biraz. Hafif kızınca salçayı ekle, karıştır karıştır, salça dağılsın. Sonrasında biraz soya sosu koy (bu arada bu malzemeler pahalı değil, belirteyim sonra yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermeyelim, isimleri abidik gubidik olsa da Türk malı hepsi yerli) Salça dağılınca bu saydığım baharatı azar atın, salçadan önce koyarsanız kızarırlar, lezzeti kaçar. Abartmayın ama.

Sonrasında ULTIMATE SPICE koyuyoruz ki biz bunu evcek kullanıyoruz. Bir akşam vakti evde kimse olmayınca sıkıntıdan aldığım bir iki baharatı evdekilerle karıştırıp biraz da rendelenmiş sebze ve az da çeşni ile yaptığım bir şeydir ki kesin formülünü hatırlamıyorum maalesef. Ama her yemeğe hatta yumurta ve yumurtalı patatese bile gidiyor bu, biraz acı ama. Bizdeki de bitiyor zaten /:

Hepsini yapınca dökün makarnayı. Bir dakika kısık ateşte karıştırın, kıpkırmızı olsun. Altını kapatın, kapağını kapayın.

Sonra son resimdeki peynir ve salamları ince ince dilin, onu da atın, karıştırın, kapağını kapayın. Ateşe gerek yok, onlar kendileri mayışır. İnek peyniri yerine kaşar peynir de güzel olur.

Sonra şarj bitti, başka resim yok. Biz de yedik zaten bunu böyle, güzel oldu.

resimler oldu heh, çıkmıyordu. ayrıca kolesterole hoşgeldiniz.

olay ultimate spiceda bitiyor bence, o kısmın da tarifi olsaydı yarın evde denerdim bunu

elinize sağlık

deniycem

bu arada sahanda yumurtada kalmış kişiler forumda hala mevcut abi

tabi o sahanda yumurta mevzusu ayrı. babam gibi yapamıyorum sahanda yumurta, onunki çok güzel oluyor benim yaptığım aşırı açken yenebiliyor

Bu arada yağını çok koymayın makarnanın, burada fotoğrafı çekerken biraz fazla döküldü, sonra geri döktüm o kısmını /:

Sahanda yumurtada önce margarini tavada eritin, yumurtayı da bir kapta iyice çırpın, atacaksanız birazcık baharat olur, tuzu da çırptığınız kapta katın, ondan sonra tavaya dökün, ama karıştırmayın artık yoksa parça parça olur. Bir bütün haline gelince kenarından kaldırıp ters çevirin öbür yüzü de pişsin. Bu esnada 2-3 parçaya bölünebilir.

Biraz kaşar peynir rendelenirse daha iyi tutar (hile).

Birinci sınıfta iken kahvaltı hazırlarken mutfakta kimsenin olmadığından emin olunca omlet yapacağım diye tavadan yumurtayı atıp ters çevirip geri yakalamaya çalışırdım. Böyle biraz öne eğip hızla fırlatırsanız oluyor. Ama yakalamak zor, tavanın kenarına gelirse ocak da yer de batıyor, sonrasında kimse görmeden (rezil olmamak için) temizlemeye uğraşıyor insan. Bir yerden sonra öğreniyorsunuz tabii. Bazen katlanıp da düşebiliyor. Ama güzel gıcır gıcır çiziksiz teflon tava lazım onun için -ki yapışmasın :o

hnnvansier demiş ki:

Sahanda yumurtada önce margarini tavada eritin, yumurtayı da bir kapta iyice çırpın, atacaksanız birazcık baharat olur, tuzu da çırptığınız kapta katın, ondan sonra tavaya dökün, ama karıştırmayın artık yoksa parça parça olur. Bir bütün haline gelince kenarından kaldırıp ters çevirin öbür yüzü de pişsin. Bu esnada 2-3 parçaya bölünebilir.

işte bu kısmı becerememekteyim, bu sebeple ne idüğü belirsiz bi nesne oluyor yaptığım şey. neyse. yumurtaya kekik ve pul biber bi de kaşar çok yakışıyor, sonra bi de onu yoğurtla yemek vardır

acıktım yahu

acıktııım

onu da denicem abi sağol

beni de aciktirdiniz..

sabah okula gitmesemde sahanda yumurta yapip yesem mi acaba..

abla hazırla geliyoz

buyrun gelin de sizin okulunuz yok mu

//soyleyene bakin..

ya benim yine finalim var ama vizeden ve labtan geçmek için ihtiyacım olan puanı topladım zaten, günübirlik gelirim ben sizin oraya bi de domates peynir olsun omletin yanında bi de krep olsun bi de kahvaltılık Allah ne verdiyse işte

zıp sen de hazırlanadur, ilk uçakla gidiyoruz lale ablaya

buyrun gelin, istediginiz krep v.s kahvalti olsun. siz gelin yeterki..

//boyle dedigime bakmayin, ac birakabilirim.. sorunuz, sorusturunuz:rm.

valla helal olsun ne diyim, krep çok severim ben yaaa

krepin içine domates ve beyaz peynir koyacaksın, krep de sıcak sıcak olacak bi kısmını çiğnemeden yutacaksın hızlı hızlı yemekten

ohhh yatıyom ben yaaa

aç wbnin dramı

ablacım ben zaten bi zeytin bi peynir doyarım dert etme

tamam zip sen gel topik, sende goze aliyorsan basimin ustunde yerin var

sen 2 kişilik bi menü hazırlarsın bize abla, biz zıpla kendi aramızda bölüşürüz onu

10 puan

emege saygi

rep rep

lale demiş ki:
buyrun gelin, istediginiz krep v.s kahvalti olsun. siz gelin yeterki..

//boyle dedigime bakmayin, ac birakabilirim.. sorunuz, sorusturunuz:rm.

valla ne yalan söyliyim ölene kadar yediriyo. şişman döndüm ordan  

abartma bi...

ne diyorduk. hnnv eline saglik..

Cevap Yapıştır