| Yazar |
Mesaj |
hnnvansier
|
Adım Adım serisi
1 - sigara böreği
2 - herşeyli makarna
3 - adanalıdan adana kebap nasıl yapılır dersi
4 - çikolata kaplı karamelli pasta
5 - güllaç
6 - tortilladan börek
7 - incir tatlısı
Yapılışını öğrenince tüm karizması gözümde yitmiş güzel börek çeşididir. Basitmiş yahu, bir de bir iki yapınca ustalaşıyorsunuz takır takır sarıyorsunuz hepsini.
Malzemeler: Hazır yufka, hazır peynir, hazır maydanoz, hazır kırmızı pul biber (burada kullanmadım), bir fincan su (yufkanının uç köşesini sardıktan sonra açılmasın diye tutturmak için)
3 adet yuvarlak yufkayı tepsiye koyun, bıçakla ortadan 8'e bölün. Geniş kenarlara biraz maydanoz biraz peynir koyun. Peynirler inek peyniri olursa daha güzel oluyor. Sonra ilk önce resimdeki gibi geniş kenarı katlayın. Köşelerini de içe katlayın ki açılmasın. Güzelce boşluk bırakmadan sarın. Uç köşeyi de kapatıp koyun bir kenara, öbüründe de aynısını yapın, öbürüne de öbürüne de defaatle tekrarlayın bu işlemi yufka bitene veya bıkana kadar, göreceksiniz bu sıradanlık ruh aleminizde yeni kapılar açacak, farklı boyutlara yelken açacaksınız.
Sonra bir tavada yağı kızartın (bunu da ekleyin malzemelere hazır yağ) ben zeytin yağı ile ayçiçek yağını karıştırdım, biri tat veriyor öbürü de daha iyi kızartıyor. Hemen atmayın börekleri, yağ kızsın bir hele sonra kızartın bunları atın içine gitsin ama kömür de yapmayın. Sonra çıkarın, bekleyin soğusun, sıcak sıcak güzel olmaz.
Süsleme yapacaksanız da benim resimdeki gibi piramite kasmayın, o göstermelik. Teşhir amaçlı. Tekerlek gibi olduklarından tabağı taşırken yuvarlanır gider üsttekiler, üzülürsünüz.
Tuza gerek yok, zaten peynir tuzlu.
Ayrıca malzemeleri kendiniz üretebiliyorsanız hazıra gerek yok, sade peynir, maydanoz vb de olur.
Afiyet ola.
Not: Kolayı buzlukta unutmayın, sonra sıcak suda eriteceğim diye üzülürsünüz.
|
 |
burak
|
helal ama hijyen kotu
ogrenci evi
cani saolsun
alakasiz not: basligi ilk sigara bocegi diye okudum, acan hnnv olunca
|
 |
hnnvansier
|
Hijyen mi kötü :O Anaaaa.... mis gibidir ev, hepsini yıkadım sildim öncesinde tepsilerin. Makinenin flaşından dolayı öyle yer yer beyaz lekeler var yoksa öyle değil, lavaboya da kola fışkırdı
|
 |
burak
|
tamam ozaman  biraz da bize ayirsaydin hnnv jim.
kola yoksa buzlukta mıydı?
bigun bi kola icmistim, küçükkene, içinden afedersin buz parcaciklari vardi. tam donmaya basladigi bi an. denkgetirılamaz bi an. bida alamadim koladan o tadi. biraktim ben de.
sigara boregini severim, guzel gorunuyor.
|
 |
burak
|
|
 |
hnnvansier
|
Asidi kaçmış Coca Cola da asidi kaçmamış Coca Cola kadar güzeldir. Pepsinin asidi kaçarsa hiç bir şeye benzemez, Cola Turka'yı zaten asidini kaçırıp üretiyorlar :/
|
 |
te
|
cok iyi ya aldim tarifi
ben dahi yapmamis idim henuz bu borekten
sayin adminle basladik tariflerden, 2. adim hnnv kardesimizden geldi,
hadi bakalim
bi de pepsiyi daha cok seviom ben yaw
|
 |
burak
|
ben tarifle nasi neye nediye basladim onu annamadim. bu tarifleri yemek nezaman nasip olcak beklemedeyim.
|
 |
lacuna
|
normal sigara böreğinin 2,5katı kalınlıkta olsa da başarılı, tebrikler
|
 |
burak
|
anca keser o kalınlık ogrenci adami.
|
 |
hnnvansier
|
burak demiş ki:anca keser o kalınlık ogrenci adami.
|
 |
rm
|
biraz kalın olmuş hakkatten. yine de helal olsun yapmış.
|
 |
hnnvansier
|
daha ince nasıl olacak ki yufka çok büyük, ortadan dilimleyince mecbur sarmak lazım hepsini o zaman da kalın oluyor :/
|
 |
lacuna
|
bi yufkayı 8e bölmüşsün ya, onu 16ya bölüyosun, daha sıkı sarıyosun ince oluyo
bu 8 formunu fırında börek yaparkene kullanıyosun,onu da kalın olsun diye iki tane üstüste yapabilisin daha güzel olur, arasına da yağ+yoğurt sürüyosun...neyse boşver, 16ya böl sen
|
 |
rm
|
yufkayı yırtmadan biraz daha sıkı sar. lacunanın dediği gibi daha çok bölebilirsin.
|
 |
lale
|
16 da cok ufak olurdu, kisa kisa olur o zaman. 8 e bolmus olsaniz bile, yanlarindan ice kivirirken az, kivirsaydiniz, ince ve uzun olurdu(bknz 3. foto, cok fazla kivrilmis).. sIkI sarilmisa benziyor ama yanlardan yari yariya ice katlandigi icin kalinlik otomatik olarak 2 katina cikmis..
guzel gorunuyorlar, ellerinize saglik..
|
 |
burak
|
hnnv ben gayet begendim, oldugu gibi, fotoda gordugum sekliyle bi tabak gondersen yerim  ayrica kalinligi da erkek adam ayarinda, bon appetit
|
 |
lacuna
|
teorik-pratik eşitsizliği yaşanıyor. annem olsaydı bişeyler derdi şimdi bize (kızlara diyorum)
hnnvnin böreklerini görünce de şu çocuk kadar olamadınız, oturun da yapın derdi (bkz.kardeşim ve ben) annemi özledim ya eve gitsem de kızdırsam
|
 |
burak
|
EVET
tuım kizlar bi hnnv kadar olamadi
herkesi adim adim yemek tarifi yapip forumda paylasmasini rica ederim
|
 |
lale
|
ben biseyler yaparken bir de fotolarini cekmeye kalkissam annem kesin mutfaktan kovar beni..
ama iyi fikir, bi gun pasta yaparken denemek lazim..
|
 |
topik
|
lale demiş ki:16 da cok ufak olurdu, kisa kisa olur o zaman. 8 e bolmus olsaniz bile, yanlarindan ice kivirirken az, kivirsaydiniz, ince ve uzun olurdu(bknz 3. foto, cok fazla kivrilmis).. sIkI sarilmisa benziyor ama yanlardan yari yariya ice katlandigi icin kalinlik otomatik olarak 2 katina cikmis..
abla kearları çok kıvırmak iyi olmuş, ben ilk kendi başıma sigara böreği yaptığımda peynir kenarlardan fışkırıp her tarafa sıçramıştı
ayrıca sigara böreği bence kalın olmalı, yidin mi içindeki peyniri ve maydonozu hissetmelisin, o peynirin sıcak halinin lezzeti ağzında her bir köşeye dağılmalı
|
 |
lale
|
topik demiş ki:lale demiş ki:16 da cok ufak olurdu, kisa kisa olur o zaman. 8 e bolmus olsaniz bile, yanlarindan ice kivirirken az, kivirsaydiniz, ince ve uzun olurdu(bknz 3. foto, cok fazla kivrilmis).. sIkI sarilmisa benziyor ama yanlardan yari yariya ice katlandigi icin kalinlik otomatik olarak 2 katina cikmis..
abla kearları çok kıvırmak iyi olmuş, ben ilk kendi başıma sigara böreği yaptığımda peynir kenarlardan fışkırıp her tarafa sıçramıştı
ayrıca sigara böreği bence kalın olmalı, yidin mi içindeki peyniri ve maydonozu hissetmelisin, o peynirin sıcak halinin lezzeti ağzında her bir köşeye dağılmalı .gif)
ortasini bulamazmiyiz acabag, kenarlarindan fiskirmayacak sekilde ince sarabilen yokmudur acep..
|
 |
topik
|
mutlaka vardır
|
 |
escape
|
ya hu gercekten bakiyorum butun hanimlar dil birligiyle yok soyle olacak yok boyle olacak
ayinesi istir kisinin lafa bakilmaz
yapin getirin resmine tadina bakalim en dogrusu nasilmis karar verecegiz juri olarak
bu arada ellerine saglik hnnv aklima sigara boregi dusurdun
neyse ki turk yufkam var buradaki yufkalarla guzel olmuyor sigara boregi
|
 |
burak
|
geyik deil aksiyon bekliyoruz tum yukardaki kullanicilardan.
sonraki adim adim bakalim kimden gelecek?
|
 |
burak
|
yaw fotolar bende mi açmıyo?
|
 |
lale
|
bende de acmiyor.
|
 |
evci
|
bende de :S
|
 |
hnnvansier
|
Sunucumuz kapanmıştı, resimler de heba olmuşlar
Bulunca başka bir yere yüklerim T_T
|
 |
burak
|
haydaa
abicim wb ye bi galeri fln acaydik sana bilemedin imageshack a yukleyeydin hay Allah,
|
 |
|
|