warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır
kış
Yazar Mesaj
kış geliyor,
duyguları, yorumları alalım

(hep beraber) karı özlediiiik, yeeeeyy

50 kış fotoğrafı:
http://www.smashingmagazine.com/2008/11/23/45-winter-wonderland-photos/

her yılın en mutlu haberi her yılın ilk tutan karıdır benim için

Kış sevilmez mi?Kendi açımdan kışın en güzel yanı; gökyüzü açık olduğu zamanlar çok berrak ve temiz oluyo ve de atmosfer daha soğuk olduğu için sıcak hava akımlarının etkisi azalıyor.Böylece gözlemlerde de verim artıyor,daha net görüntüler falan işte.

kış, ilkbahar-sonbahar ikilisinden sonra en sevdiğim mevsim olmakta
kışa ait sevdiğim bikaç bişey:
-buz gibi olan dışarıdan eve ya da kapalı bir ortama girildiğinde yüze çarpan sıcak hava dalgası
-sabah üşüyerek okula geldikten sonra içilen bi bardak sıcacık çay ve o çayın her damlasını hissetmek
-atkı ve bere
-kardan adam yapmak, abimler ve kardeşlerimle kar topu savaşı yapmak, yokuş aşağı kaymak
-kestane
-hafifçe ama çok yağan karın altında elleri cebe koyarak yürümek
-hiç basılmamış kar kütlelerine ilk defa basan kişi olmak, geriye dönüp ayak izlerine bakmak
-insanların hiç basmadığı karlarda serçelerin minik ayak izlerini fark etmek
-havanın erken kararmasından mütevellit uzun v bereketli akşamlar, evdeki huzur
-et yığınları görmek zorunda olmamak, herkesin mecburen üstüne bişeyler giymesi
-portakalı tuzlayıp yemek
...

iyi de topikcan senin kışa dair sevdiğin şeylerin yarısı ısınmak üzerine

sıcaktan ziyade "ısınmak" ile alakalı
insan ara sıra kabz haline maruz kaldığında ki bast halinin kıymetini,
hasta olduğunda sağlığının kıymetini,
karanlıkla boğuştuğunda aydınlığın kıymetini,
kötülükle karşılaştığında iyiliklerin kıymetini anlasın ila ahir..
işte kışı bu açıdan çok severim çünkü kış haricinde sağlıklı bir insan havanın ılık olmasının ya da sabah uyandığında üşümemesinin kıymetini bilmez. hatta kış haricinde pek kolay üşütmez, nezle olmaz, sağlığının kıymetini pek iyi idrak edemez. kış, insana hem Allah'ü tealanın verdiği nimetlerin çokluğunu hatırlatır, hem de bir gün kendisinin de bembeyaz kefene bürüneceğini anımsatır. bir uyarıcı hükmüne geçer. zahiri olarak şiddetli, batıni olarak merhametli bir dost gibidir kış yoksa elbette ki insan üşümeyi sevmez, ama üşümese idik "ısınmanın" ne kadar büyük bir nimet olduğunu idrak edemezdik.. sübhanallahi ve bihamdihi..

en sevdiğim sonbahar ama kış da iyidir, ayaz çok kötü

Allah evsiz barksız bu soğuklarda dışarlarda kalanlara yardım etsin, merhamet etsin

disari cikip heryeri bembeyaz gormek .. en guzel bisey..

buradaki ilk kar da mutlu etti bizi sole bi aaa diyerek gokyuzune bakip.. kr tanelerini hissedebilmek harika bisey

seviyoruz kendisini

sonbahar gelmeden gelirse bozuşuruz kendisiyle.
caddeye bakan evin penceresinden şöyle bir doya doya yağmuru izlemek nasip olsa..

cok soguuuuk

Kış geliyor.

Ramiz efendi dağlara kar yağınca kışın zenginlere "Hazırlanın geliyorum" dediğini söyler.

-Fakirlere bir şey söylemiyor mu diye sorulunca

- Onlara da "Sizinle yüzyüze görüşeceğiz" diyor.

geliyor..

yupiğ kazak giycez artık

sonbaharın tadını çıkarmalardayım ben. insanların bulutlu hava görünce morali bozuluyormuş oysa ben çocukluğumdan beri severim bulutlu havaları, rahmetin habercileri onlar

cetin gececege benziyor

topik demiş ki:
sonbaharın tadını çıkarmalardayım ben. insanların bulutlu hava görünce morali bozuluyormuş oysa ben çocukluğumdan beri severim bulutlu havaları, rahmetin habercileri onlar
vay be küçükken bile yağmuru rahmet olduğu için seviyo, topiknaz ver mübarek elini öpiim

kış: artık kar yağsa

istanbul hep ılık yav
bi arada 2 dereceye kadar düştü
sene bitti sonbahar bitmedi
bitmesin zaten
ama kar istiyo insanın canı hakkat

Ankara 8-9 derece. Kış gelsin, kar yağsın, yağmur yağsın. Yağış iyidir, berekettir. Yaza hazırlık, kavrulmayalım sonra

yazi gibi kisida iyi gececek herhalde buralarin. bilmem kac yil sonra white christmas gecircez derken, white birthday oldu benim icin.. sanslarina christmas ta yagmur yagdi, puff kar...

( zıp ) ² demiş ki:
vay be küçükken bile yağmuru rahmet olduğu için seviyo, topiknaz ver mübarek elini öpiim

yok kardeşim öyle değil caka satma olmasın şimdi   iki ayrı mantık var orada bir tane gibi olmuş

on topik> babaanne şalımla beraber mutlu mesut geçirdiğimdir

kar ozeyenlerdenim ben de, ankaraya cok yakisirdi vesselam.

istanbulda da bi hayli yagmur yagmakta, MaaşAllah, gecen hafta liseden bi hocamla telefonda gorusuyorduk yagmur vs acildi konu, istanbulun yagmurunu severdin sen zaten dedi bana,

ole cok solemisim ki hocam bile unutmamis yazik

kis benim mevsimim ya, giyinceksin kalin kalin, atki falan, agzindan buhar cikarmaca yapcaksin disardayken, burnun usicek, sicak corba icesin gelicek eve girince,

Rabbim disardakilerin yardimcisi olsun..

kar yağsa ya ankaraya. te abla söyleyince kar ı özlediğimi farkettim.

rm buraya gelsene kar var

Cevap Yapıştır