| Yazar |
Mesaj |
te
|
ayfonu olmayanlar da burda fikirlerini paylasabilir mi..
benim ayfonum yok ama cok begendim ben cok teknolojik cok super bi se..
ama mesaj mail yazmak cok zor yaw..
|
 |
burak
|
1.1.4 firmware geldi
sadece bugfix var
SDK duyuruldu official apple, bakalim 3rd party app lar sayisinda ne gibi bi etkisi olcak
http://forum.pclabs.gen.tr/index.php?showtopic=96492
simdiden onlarca faydali 3rd party yazilimlarla cosan ifonlar icin ek program uretimi heralde bundan sonra daha da artacak, ama ifon topluluklari yeni sdk yi begenmezlerse pek orali olmayabilirler zira BSD altsistemi gayet iyi islerini goruyordu. mevcut uygulamalarda wireless touchpad (vnc destekli) + webcam (apple icin sadece), video kaydi, baz istasyonlarindan yer tespiti, ssh ile kablosuzdan her turlu baglanti vs vs. artik bunun otesi ne olabilir diyor insan ama belki gelistirmeciler tercih ederse daha yeni kitte official, unofficial 3rd party uygulamalar hizla gelmeye baslayabilir. ayrica 1.1.4 firmware guncellemesi ek ozellik yerine sadece bugfix de kalmisti, muhtemelen sdk icin bi on hazirlikti.
sonuc olarak ifoncularin kullanabilecegi ilginc program sayisi ve kalitesi artmadigi muddetce uzun suredir beklenen hatta geciken SDK olu dogabilir. inşaAllah boyle olmaz.
|
 |
burak
|
çüş.
havadan taçpeddeyim su anda bilgisayarda, VNC ile bilglisayara baglaniyorum, bilgisayarin ekranini gormeden cok verimli ve hizli bi sekilde herturlu mudahaleyi yaptirabiliyorum, ifondan bilgisayarimi istedigim gibi yonetebiliyorum yani
ayrica taçped seysi de var, su anda havadan taçpedle laptoptaki imlecimi oynatiyorum. sag tarafta scrollu bile yapmislar. hayvan misiniz, ayi misiniz nesiniz ya. çüş artik bukadarina da oha yani.
|
 |
rm
|
sim karttaki numaralar gözükmüyo telefonda. nası aktarıcam numaraları karttan telefona?
|
 |
sylvia
|
sabırsızlık abidesi yaa
daha dicek lafım yok sana irem
|
 |
exe
|
bence iPhone sana cok gelmis rm birak kullanma
|
 |
rm
|
|
 |
rm
|
exe demiş ki:bence iPhone sana cok gelmis rm birak kullanma .gif)
dur abi ya daha yeni alışıyorum her elime aldığımda yeni bişeyini keşfediyorum. gelmeyiiin üstüüümeeeee
|
 |
sylvia
|
|
 |
rm
|
ohooo zamanında söylemiyosun ki .gif) . zaten soruncada kızıyosun kendin bul diyosun sormuycam artık
|
 |
sylvia
|
yuh
diyorum daha da bişi diyemiyorum sana.
ben de daha cvb vermem o zaman sana
|
 |
topik
|
o ne güzel bi şeydir ya, isim buldun mu abla iphone a? ben dedim bak muhteşem karizma koy
|
 |
2teker
|
topik demiş ki:o ne güzel bi şeydir ya, isim buldun mu abla iphone a? ben dedim bak muhteşem karizma koy 
topik bizim nokialar daha kullanisli di mi ne o oyle kocaman sey
(bkz. kedi ciger iliskisi)
|
 |
rm
|
topik demiş ki:o ne güzel bi şeydir ya, isim buldun mu abla iphone a? ben dedim bak muhteşem karizma koy 
henüz iyice tanışamadık. hakettiği ismi alacak
|
 |
topik
|
2teker demiş ki:topik demiş ki:o ne güzel bi şeydir ya, isim buldun mu abla iphone a? ben dedim bak muhteşem karizma koy 
topik bizim nokialar daha kullanisli di mi ne o oyle kocaman sey
(bkz. kedi ciger iliskisi)
öyle öyle abi, çok ağır bi de heç yani youtube diye bi ana menü simgesi de var ama hiç gereksiz
//abi benim bi telefonum bile yok an itibari ile, bozulduğundan beri annemin telefonunu kullanıyorum ama çaktırmayalım  //
|
 |
burak
|
benim 5510 daha guzel. 5 senelikti ama sarji daha cok gidiyo. ifonla yan odadan sarkiyi deistirebilip sesi kisabiliyosam bilgisayardaki ses sistemindekini nolmus yani. yemek yaparken sarki deiseyim desen, ellerin batik, zaten ekrani cizildi nazar degdi, cok dandik bi alet, pek gereksiz. bi bende var bi de bill gates de. kamerasi da var. cok super. hicbi telefonda yok biliyosunuz kamera. numara kaydetmesi cok pratik, bi numarayi tam bidakikada kolaylkla kaydedebiliyosunuz. super bisey.
|
 |
te
|
simdi ben bugun evimde oturmus pc basinda kah foruma giroodum kah google yapiodum kah msn de teyzemle konusodum..
sonra birdem mouse hakimiyetini kaybettim, bi seyler olmaya basladi, başlat menusu falan acildi ben dokunmadan..
korkuyla mouse u takip ediyordum..
notepad acildi bi not yazildi oraya..
sayin admin bilgisayarimin hakimiyetini ele gecirmisti, is yerinden elindeki ayfon oyuncagi sayesinde pc me ulasti..
cok korktum..
|
 |
burak
|
komik bisey ayni zamanda tabi. ifon icin VNC viewer gelistirenden Allah razi olsun. afedersin mutfakta yemek yerken yan odada calan sarkiyi atlatip sesini acabilmek nedir yani bi noktadan sonra. dunya barnak ucunda afedersin.
ayrica dipnot duseyim tekrar, ifon, eger kablosuz internet yoksa hicbi ise yaramiyor. hatta telefon ozelligi gayet de sıkıntılı. ama internetiniz varsa kablosuz, hakaten her ise yariyor. camasirlarinizi bile ifona soleyin, o assın.
|
 |
lale
|
dipnot: ifon bir bayan adidir...
|
 |
burak
|
Alıntı:mutfakta yemegimi yerken VNC ile yan odadaki ses sistemli bilgisayarima bagli oldugum halde, winamp in global hotkeyleri de yardimiyla sarki degistirip, sesi kisip azaltabiliyorum,
ifonun simdilik yetmedigi yerlerde de (tkm.ibb.gov.tr) VNC ile anabilgisayarima baglanip internet erisimim olan heryerden tek parmagimla cogu bilgisayar isimi halledebiliyorum
biyere gitmeden once google maps dan haritayi buluyor, sabah kalkinca tek dokunusla havadurumunu kontrol ediyorum, yemek beklerken maillerimi kontrol ediyor, uzaktan film izlerken bilgisayara yetismek istemedigimde yine VNC destekli touchpadpro ile havadan touchpadi kullanarak imleci hareket ettiriyorum, biberleri dograrken haftanin youtube videolarini inceliyor, ek zaman harcamadan exchange ile otomatik sync olan contacts ve takvim bilgilerimi, hatirlatmalarimi takip ediyorum.
kablosuz internet olan yerde ifon her ise yariyor, kablosuz internet olmayan biyerde ise nerdeyse hicbir ise yaramiyor. telefon ozelligi kullanissiz ve pratik degil, ipoddan ote bir fonksiyonu olmuyor.
simdiye kadarki kit imkanlarla kisa zamanda korkunc bir yere varan ifon cilginliginin yeni SDK ile nerelere varabilecegini dusunmek bile istemiyorum. Gelistiricilerden artik ricam, camasirlari asabilen ve kahve karistirabilen app lar gelistirmeleri.
http://www.ceplab.com/haber/iphone-sdksi-sonunda-cikti
|
 |
exe
|
kardesim bana boyle reklam yapiyonuz alcam bi tane gorceniz de iste burda tam ozelliklerini kullanmak icin ayda $70 fatura odemek gerekiyor
|
 |
rm
|
sıkıcı dersler de tavla oynuyoruz kendisiyle. dostum iphone beeee
|
 |
burak
|
exe, amerikada kırmak günah mı bu aleti?
ben g maps, weather, mail ve VNC ile bilgisayar kontrolu ozelliklerine bayiliom. muzik ve vido ozelliklerini pek kullanmiom simdilik ama arabada arka koltuktakiler resmen film dizi izleyebilir rahatlikla, yada otobuste kulaklikla.
|
 |
burak
|
The iPhone As Photo Accessory
You use the iPhone for talking, watching movies, listening to music, surfing the Web, and... helping you take better product shots??
http://www.creativepro.com/article/the-iphone-as-photo-accessory
su terazisi olarak ifon
oeeehh
|
 |
escape
|
tr deki sayin iphone kullanicilari, buradan bir arkadas tr ye goturmek uzere iphone ya da nokia n serisinden bir telefon alma konusunda kararsizlik yasiyor.
ilk soru su ki hatlar net destegi sagliyor mu yoksa wireless olmasi gerekiyor mu illa ?
eger hat net destegi sagliyorsa aylik faturasi yaklasik ne kadar oluyor net kullanimina bagli
saglamiyorsa disarda wireless olayi nedir ankara acisindan mesela, genelde disarda biryerlerden buluyor mu yoksa evde okulda vs mi kullaniliyor wireless ancak
eksikleri olarak kamerasinin dusuk cozunurlugu, zoom unun olmamasi, video kaydi yapamamasi, pilinin cabuk bitmesinden baska neler var
n serisinden bir telefona karsi avantajlari ne olur?
bakarken gordugum iki site sunlar da, yazilimlari fln tarif etmis
http://www.yesiltas.net/sezer/2007/12/bir-iphone-incelemesi-iphone-apple.html
TR de iphone
http://iphoneturkey.blogspot.com/
ikincisinde galiba okudugum bir habere gore iphone ile arabayi uzaktan kumanda edebilecek bir cihaz gelistirilmis. binmeden arabayi isitiyor, kapi pencere kontrolu cart curt yapiyormussunuz arabaya taktiginiz bir bluetooth cihazi ile
|
 |
burak
|
nokia n daha iyi olabilir, ama ifonun cevresindeki milyonlarca ve daha da artan kullanıcıların olusturdugu komunite ile gelistirilen 3rd party app lar sayesinde sonu ucu bucagi yok. arabayi da ısıtırsın, kahveni de yaptırırsın tabi. internet uzerinden bilgisayarina baglanabiliyosun zaten, dolayisiyla ifonla yapacagin islerin siniri, bilgisayarinla yapacagin islerin sinirindan az degil.
wireless laptop kadar iyi cekmiyor, yakınlarda ve iyi sinyal bulman lazim. kafe mafe okul iş yada evdeki wifi işini gorur. sokaktan gecerken laptopla cektigi gibi cekmez. normal calismasi icin wifi ihtiyac degil ama ozelliklerinin %80 ini kullanabilmen için wifi gerekir.
nokia 3 aya yeni model cikarir ama ifon, ifondur. ipod cikali kac sene oluyor, simdi ne durumda. ifon da ipod kadar efsane olmaya 'mahkum'.
|
 |
escape
|
tesekkur ederiz peki tr de kirilinca text mesaj ozelligi gidiyor gibi birsey var mi ?
|
 |
rm
|
ben şu ana kadar mesajla ilgili hiç sorun yaşamadım. hatta Türkçe karakterle gelen mesajları aynen gösteriyo. ö ü gibi harfleri yani. bilgilendirme mesajları, toplu atılan mesajlar ıvır zıvırlarda da sorunla karşılaşmadım.
wireless olan ortamdaysanız sık sık (ev mesela) maillerinizi saat başı ya da ayarladığınız zamanlarda kontrol edip, mesaj geldiğindeki gibi mail geldiğinde uyarı veriyo. burak abininde dediği gibi wireless olan yerlerde büyük keyif kullanmak. sürekli yeni özellikler oyunlar ıvır zıvırlar ekleyebilirsiniz. yanlız video çekmiyo ve kamerası çok iyi değil. geçen installer kısmında bi eklenti gördüm 4 er saniyelik videolar çekilebiliyo o yüklenip şimdilik bi işe yaramaz ama geliştirip adam gibi süreyle çekmeyi sağlayabilirlerse video özelliğide olur sanırım. ipod olarak kullanabilirsiniz. airplane modu aktif hale getirip uçakta ya da telefonun açık tutulamayacağı yerlerde film izleyebilir ipodla müzik dinleyebilirsiniz. film izlerken güzel oluyo görüntü kalitesi baya iyi. web de gezmek de gayet rahat cep bilgisayarı gibi. wireless dışında turkcelin mesela faturalı hat kullanıcılarına ayda 30 milyona web bağlantı servisi var. öyle bir servisle sürekli internetle ilgili özellikleride kulanılabilir sanırım. ayrıca mesela kuran indirdim. hem görüntülü hem sesli. digital kuranları gördüyseniz onlarla aynı kullanımı böyle hoş şeyler ekleyebilirsiniz.
kötü özelliklerine bakacak olursak. mesaj,mail yada yazı yazarken fazla hızlı yazamıyosunuz sürekli yanlış basabiliyosunuz. kullanımı pek pratik değil illaki ekranı görmeniz doğru yere basmanız lazım öyle cepteyken kapatayım açayım görmeden falan diyemiyosunuz. ayrıca kirli ıslak vs. ellerle dokunulamadığı için biraz sorun oluyo. ekran sürekli kirleniyo el izi oluyo sık sık silmek lazım. şarjı uzun süre dayanmıyo. bide bi fonksiyona bastığınızda (sms mesela) hemen açmıyo kısa bi süre yüklüyo. aklıma daha gelirse yazarım şimdilik bunlar geldi aklıma
|
 |
rm
|
fotoğraf kısmıyla ilgili fikir verir belki. bu fotoğrafı iphone dan çekmiştim. üzerinde hiçbir oynama yapmadım.
|
 |
burak
|
MaaşAllah
|
 |
|
|