warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır Sayfa 1, 2  İleri sar
muzik keyfi, ekipmanlar, kulakliklar, windows media center
Yazar Mesaj
xp nin de media center edition'i var.
burak, seninki vistaninsa, biraz daha gelistirilmis olabilir.

xp icin de varsa cok guzel
vistanin benim laptopta beraber geldi iste..
ama wmc nin muzik gorselleri cok dandik wmp inki gibi,
winampin yanindan bile gecemez
yani karanliktaki disko isiklari olayini wmc den deil wamp dan yapcam sanirim

wmc gorsel olarak cok basarili, menulerin acilip kapanmasini izlemek icin, sirf fade in fade out olsun die ses acip kapamaya da variyor bu. ama dediim gibi bilgisayari tv gibi kullanmak icin daha cok, buyuk bi lcd ekran ve kumanda olmadan biraz lamer kacabilir. divana yaslanip film muzik foto accan, temel mantik o..

bi ara evdeki bilgisayarda vista denedim de abi ultimate di o çok acayip yavaşlatıyo sakat bişi. sildim geri. home premium daha uygun diyolar ama..

windows media center die bi sürüm vardı diye hatılıyorum

XPnin media center edition i var eminim ben de.
bende dell'in var bi programi. hatta onu acmak icin bi tus bile var.
bi ara onu baska biseye yonlendireyim diye ugrastim da olmadi
belki kurcalasam yapan vardir cikar bi yerlerden

pratikte bi bilgim yok ama belki masaustleri icn tv kartlarinin kumandalari bu is icin utilitize edilebilir, winampin global hotkeyi algilasin yeter. ben de algilamasa wmc e mahkum kalacagim die korttuydum ama Allah'tan algiladi tuslarin tamamini. zaten bikismi asagi yukari pg down flnmis, bazilarini da garip seyler olarak algiladi ama algiladi.

gene de bilgisayar baisnda global hotkey olmadan, uzaktan da kumanda olmadan pek muzik zevki olmaz..

ayrica aklima gelmisken soliim, bu muzik sistemleri icin spdif midir nedir bi dijital cikis var artik yeni bilg lerde, kulaklikta farketmiyor da emrahin aldigi yeni creative 4.1 i denerken benim laptopta normal cikisla o cikis baya farkettiriyordu, filmde cok farketti, sinemadan pek farkli deildi. muzikte okadar oynamayabilir ama bilemicem

baba laptopımı değiştiiirr

laptoptaki windows XP media center edition. (Windows vista capable'mis ama hic cap'madim.) XP MCE cikali bir 1 kadar oldu sanirim, hatta gecti biraz. Yeni ciktiginda okumustum biyerlerde.
wmc yi baya ii ozetlemisin, muzik dinlemeyi denedin mi hic?

burak demiş ki:

ayrica aklima gelmisken soliim, bu muzik sistemleri icin spdif midir nedir bi dijital cikis var artik yeni bilg lerde, kulaklikta farketmiyor da emrahin aldigi yeni creative 4.1 i denerken benim laptopta normal cikisla o cikis baya farkettiriyordu, filmde cok farketti, sinemadan pek farkli deildi. muzikte okadar oynamayabilir ama bilemicem

kac tane var bundan?
normal kulaklik cikisi ile ayni mi?
benim bildigim bu mevcut cikis en fazla stereo destekliyor. yani surround yapmak icin en az 2 cikisa ihtiyac var. hani farkli biseyler yapip bunu tek cikisa indirmis olabilirler gibi aklima geldi.

ben de guzel bi creative ses sistemi ve kismen buyuk > 19" bi lcd ekrani almam lazim maasa gecince, yoksa para etmiyo dierleri pek

ayrica creative in bi kulakligini tavsiye etti ustad 2miz ondan aldik cok memnunum, ne kulakici kulakliklar gibi ufak, ne buyuk kulakliklar gibi kulagi mafediyo terletiyo boguyo agritiyo fln, laptoplar icin ideal ve basi super. neydi bi bakim.. bole askili kulagin etrafindan.. ama bislet binerken denedim duscek gibi duruyo pek saglam deil hissi uyandirdi, her nekadar dusmemisse spor harici kullanimda ozellikle evde iste surekli laptopta kullancaklara tavsiye ederim. kablosu biraz kisa idi masaustlerini kasabilir. kismen ucuz da.

http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=6560

su sanirim

bu yeni kulaginin icine iyice sokulan ucu ufak ve uzun ve disaridan gelen butun sesleri kestigi iddia edilen kulakliklardan kullanip da memnun olan var mi? benim hem kulagimda durmuyo hem de bi sure sonra agritiyo. ornek olarak da bi tane bulam size.

http://www.buy.com/prod/ultimate-ears-super-fi-3-studio-noise-isolation-design-earphones-black/q/loc/101/201736769.html

bi de cok pahali oluyo bunlar.

exe > spdif cikisi diyo acikcasi ne ise yaradigini ne farkettigini bilmiom ama filmde baya bi etrafli surrond konseptini farkettiydik 4-5 kisi

lale > wmc de muzik dinlemek de gorsellik baglaminda guzel yoksa pratik deil pek, library gibi duzenliyo artislere gore, album kapaindan fln secebilion bunlari netten cekiyo senden habersiz izin verirsen tabi. sira sistemi falan pek pratik olmaz klavyedeki kadar.

wmc i kullanmanin tek mantigi lcd ekranla, guzel bi ses sistemiyle tv gibi koltuga divana uzanarak olur, yoksa sacma olur klavye fare kullanip 2 sn de halletcein isi wmc de asagi yukari yon tuslariyla kasmak gereksiz.

yanniz wmc nin fotograf izleme olayi hosuma gitti, hafif random zumlayarak ve super estetik gecislerle en siradan fotograflara bile konsep katiyor, tabi fondaki muzigi de ayarlayabiliyon. bi film izledin durduruyon hemen ufaliyo falan.. yaw temel olarak bussuru cancan var, gorsellik, sov.. pratiklik yok. dvd olmayinca altyazi koyamassin mesela yada ben bilmom, koysan da hadi kaydirilmasi gerekti diyelim sıkıntı.. wmc = eye candy, temel olarak.

abi benim sony ericson telefonun kulaklığı öyle gayet rahat acıtmıyo aslında tavsiye ederim.
dışardan gelen sesleri kestiği de doğrudur evet
ama uzun süreli baş ağrısı yapıyo bazen
bi de uykuya dalarken, yatınca müzik dinlemeyi sevenler için çok uygun diil, uyku getirici özelliği yok etraf çok sessiz olunca kulağın dibinde canlı performans varmış gibi oluyo

kulaginda duruyo mu bari? benim de telefonun var ondan soruyom da. ben kafami sallasam dusuyo hemen. belki cok fazla sokmaya korkuyo olabilirim. bi de 3 tane basligi vardi. ortadaki buyuk gelmisti sanirim en ufagini mi ne taktim. bilmiyom ben beceremedim onu ya. cok zararliymis hissi veriyo. bi de ses aniden yuksek gelirse felan napcan?

ya sorma bi ara acayip stres olmustum telefonda muzik felan dinlemiyom artik

en küçüğü düşmüyo abi çok da rahat duruyo
başta ben de korkuyodum sonra bi rahat geldi açıyodum muse - dark shines son ses, o kulaklıkla acayip keyifli oluyo

exe yaa..

lale demiş ki:
exe yaa..

+

update.

creative inspire 5.1
benq 20" (olu pixel, garantide ay sonu geri gelo)

media center dream tamamlandi, uzaktan kumandayla costuruyom ama muzik icin winamp kullanom genelde. visualization acion, oda disko. sanki disko nasi biyer bilom da. hic gitmedim. ne gerek var. tepeye küre ışık alcam bi de. guzel oldu. son sesi deneyemedim daha.

bi de ses sistemiyle doom 3 oynamak varmis isiklar kapali. korku filmine para vermicen bosuna artink.

ifonun ses kalitesi guzel ama kendi kulakliginiz varsa illa onunla dinlemek isterim derseniz girisi uymayacaktir, bunun soyle caresine bakabilirsiniz, beraber gelen dock a takip ifonu, sonra oradaki line out tan cikis alabilirsiniz. bu biraz kaba duracagindan pek pratik olmayabilir ama tekrar adaptor almaktan iyi olabilir yada arabada fln cozum olabilir. beraber gelen kulaklik bozulur - koparsa da elbette bu sekilde cozebilirsiniz. cunku orjinal yanurunleri ayni kalitedeki diger markalara gore cok pahali apple in.

muzik keyfi icin mp3 dosyalarimi rename ettim, taglerini duzenledim, boylece sacma sapan artist isimleri olup listemi karistirmiyor, 3. crossposting olacak ama buraya da atmak istiyorum zira program isimleri insanlara faydali olabilir muzik arsivini duzenlemeye niyetlenenlere:

mp3 arsivimi duzenledim
30 gb a cikti dun, once 40di, kirptim biraz
tagindan dosya isimlerine kadar
en once klasorlere ayirdim duzgunce, zaten eskiler ayrilmisti yeni ost leri evarkindan yeni cektiklerimi fln ayarladim
dosya isimleri hep kucuk harf wb hitsdeki gibi, abik gubik karakterler turkce falan yok, klasor isimleri de,
en basta c: altinda mp3 klasoru sonra turler, mix, tr, artists, wbhits... bunlarin icinde de tek klasor otede sarkilar, hep standart
rename islemi icin file renamer - deluxe sifresi icin serials ws den bakilabilir
taglari ayarladim sonra bu klasor isimleri ve dosya isimlerini otomatik birlestirerek ( mp3 tag tools 1.2 )
en cok taglar ugrastirdi haliyle tum klasorleri tek tek 30gb boyunca ama ipoda biyere yada itunes wAmp library lere
atinca sanatcilar falan sapitiyo ( 1 diye yada '/+) diye sanatci ismi olunca yada sarkilar birden fazla isimle dagilinca uyuz olom,
bulunamiyo o sort islemiyle) ozellikle mobil device larda sorun. windows media center, wamp, itunes, ipod ifon  duzgun sort etcek artik

hasta miyim neyim, 2 gunumu aldi ama hakaten delikanli derli toplu bi arsiv oldu.

iTunes ile de topluca tag + dosya ismi + klasör düzenlemesi yapılıyor ama library'yi senkronize etmek lazım /hmm

hmm iyiymish
dosya isminden tag uretebiliyor mu yada tag dan dosya rename yapabiliyor mu peki?
yada mesela 20 dosyayi secip bunun artisti limp bizkit olsun mu diyosun kabaca?

hnnvansıer evet acıklama beklıyoruz bende duzeltmek ıstıyom cunku karmakarısık oldular gecen mp3 e atınca oradan oluyosa halledelım hemen ..

benim bahsettigim proglari kullanarak da taglari ve isimleri geriuyumlu sekilde ayarlayabilirsin

yani isimden tag uretebilir, tagdan isim uretip dosyalari rename edebilirsin. ikisini kombine kullanman optimum tagli ve isimli bi mp3 arsivine ulastirabilir. bu da baya guzel bi duygu olo.

Cevap Yapıştır Sayfa 1, 2  İleri sar