warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır Sayfa 1, 2  İleri sar
muzik keyfi, ekipmanlar, kulakliklar, windows media center
Yazar Mesaj
arkadaslar muzik keyfi yaparken ekipmanlariniz neler, nelere dikkat edionuz?

> muzik keyfi müzik ekipmanlar kulakliklar windows media center wmc creative

bilgisayarda program olarak winamp kullaniyorum,

yaklasik 4 seneye yaklasmis vefakar 5510 umun 64 mbyte cik kapasitesini surekli deistirerek mobil mp3 ihtiyacimi karsiliyorum, araba kitiyle arabaya baglama ve headsetsiz uzaktan konusma, bislette yada yolculukta (otobus haric tabi) dinlenebilitesiyle baya isimi goruyor. parcalanincaya kadar deistirmeyi dusunmuyom.

kulakici kulaklik olarak eskiden sonyciydim ama sonradan sennheisera upgrade ettim. mx200 modelini kirip kaybedip hepsiburada comdan alip duruyom duzenli olarak

evde muzik sistemim 2 uydulu frisbi wooferla cozdum dandik biseyaslinda ama fena deil is goruyo bi noktaya kadar. bass cok acik durmaz, eger sarkida cok ciddi akustik bi sıkıntı yoksa ekolayzır kullanmam. orta-dusuk seste ve surekli muzik dinlerim.

winamp in global hotkeys surekli elimin altindadir, oyunda programda da olsam sese ve sarkiya aninda mudahale etmek isterim. multimedia klavyenin ses acma kapama mute pause next pre track gibi ozelliklerini fine tune ettim tabiri caizse. global hotkey olarak 5 sn ileri ve geri almayi da kullaniyorum.

bilgisayarda winamp yıllardır hiç değiştirmedim. hoporlör sistemin iyi olmadığı için, bilgisayarda sony nin modelini bilmediğim bir kulaklıpım var. bana yetiyor.

odamda ve dışarda minton 256 mb lık bi mp3 çalarım var. son derece işimi görüyor... mp3 çalar için belirli bi kulaklık yok. çok çabuk bozduğum için iyi bişey almıyorum. ama odamda kullanırken minton un ikili ufak hopörlörü de vardı ona takıyorum çok iyi ses çıkartıyor.

wuu foto güzelmiş ya

bilg.de dinlerken bellidr ztn winamp(dinlerken tam müzük modunda olduumda ya sıraya koyarım belli sarkıları ya da bi sanatçıya takılır tüm sarkılarını dinnerim başaşağı,en piskopat halide bi sarkıya sabitlenip saatlerce dinlemek oluo,mayyak diolar böle sabitlenince)
laptopun hoparlörü baya ii son ses açsam ewin heryeri dinleyebilio
gerektiinde abimlerin odasından ses sistemini çalıom fln
onun dışında mp3player var yollarda dinlediim 512mblik
hoş bozuldu artık kendinden geçti alet yenilemek gerekio kısa zamanda
kulaklıklarımı abime aldırıorum onlarda philips alıolar hep
bozuldukça -ki pek kolay bozulmuo- abi kulaklıım bozuldu diyorum,bass ı fln ii olan bitane alıo saolsun yeni çıkan modellerden fln

ozellikle kulaklikla yuksek seste muzik dinlemenin kulaklara nekadar zararli oldugunu hatirlatayim da, sonradan cikan isitme kayiplarindan Allah'a siginirim.

cook nadir boole cosunca gurultu gucu lazim oluyor, su andaki woofer koltugu titrestircek kadar salliyo ama tabi arabadaki gibi olmuyo, 1,2 tonluk celik sallaniyo, titresimden dikiz aynasından arkayi gormek mumkun olmuyo, bi de surround farki var tabi 4 + 4 tıviitırlı.

yeni telefonlarin mp3 ozelligini sevmiom o yuzden 5510 dan sasmiyom arabayi besleyecek cikisi veremiyo cogu mp3 yada cep tel. benim 5510 bile anca verio, baglanmasi icin ufak bi arakablosu var cok kritik. bikere kaybettim sandim teli kirmis kadar uzuldum cunku nerdeyse kirmis kadar oluodu tum ozellik iptal.

velhasıl, ekipman onemli aslinda.

sony ericsson W800i walkman phone 3D ses filan   yetiyo Allah'a şükür

philips mp3 calarm var idi.sdce 3gün kullanabldm ama telefonm suan isimi görüyor fzlasyla.sonny ericsson k750i hafıza kartını da güclendirdimmi bu ay suanki en üst model olan w800i den frkı kalmıycak onu almak fkri gecti aklmdan ama hafıza krtını 512mb alnca esitleniyor gbi.yaw yolculuk srasnda hele müziksiz kfayı yiom bn :S

arkadaslar internet radyolarini kesinlikle tavsiye ediyorum
zevkinize uygun kanallari bulup takilirsaniz gercekten kaliteli calan yerler var

http://www.shoutcast.com

soldaki tune in e basip direk winamp da calmaya baslarsinz

yeni aldiim laptop hp pavilionun uzaktan kumandasinin tuslarini winampin global hotkeylerine kafama gore ayarladim (media center cok guzel gozukuyo ama yeterince esnek deil gibi, filmlere altyazi vb) bilgisayar uzaktayken muzik seti gibi kontrol etmek guzel oluyo sirf bunun icin kablosuz fare klavye alcaktim, fare yetmez ekrani kapatinca gorunmez, klavye de eşşek gibi tasinmaz (yatarken fln yada uzanirken) ufacik kumandasi bu yonden cok faydali oldu hatta okadar ince ve ufak ki kaybolur mu lam bu diye korkmuyo deilim,

ustadin ayni bilgisayarla kurdugu LCD monitoru laptopu kapatip ekran olarak kullanmak ve guzel bi creative etrafli ses sistemiyle hem portable hem de zortable super bi film - muzik dinletisi yapabilcek bi sistem olabilir.

muzik keyfi bilg den uzakta daha guzel oluyor, davulun sesi uzaktan daha hos geliyor malum, hele de accan winamp pluginleri, isiklar kapali, duvara yansicak rengarenk goruntuler...

kumanda olayi iyimis her eve lazim
makine ile birlikte mi geliyo o?

evet guzel, ayri da temin edilebilir herhalde.

mediacenter bakinca baya fiyakali biseye benziyor, estetigi en iyi yonu sanirim. Ben kullanisini sevmedim, hic kullanisli degil, mediaplayerdan bile kotu bence.

bi plastik yer tutucu var sagdan, onu cikarip yerine kumandayi sokabilion cit citli. divanaltina fln dusurmessen orda duruyo, ayrica tasimaya fln gerek yok yani. bu laptopu sirf kumandasi icin alirdim ben cunku lazim, kullancam biliom, metrelerce kablo uzatiodum yoksa, kablosuz fare klavye de biyere kadar.. ama kumanda tv kumandasi gibi yani kizilotesi, kismen dogrultmak gerekio ve laptopun onunu gormesi gerekiyo.

windows media centerdan bilgisayardaki vido film muzik foto acilabiliyo, fotolari bole zumlu zumlu gosterio hakaten daha baska oluyo, aciyon muzigi kiosk gibi orda fotograflari siraliyo ama sole guzel bi lcd ekran olmadan video izleme konsepti kasar, ufacik laptop ekranindan nekadar uzakta olabilcen ki? ama lcd ve ses sistemi varsa, degme keyfine..

abi öle bi anlattın ki format atıp media center yükleyesim geldi

muzik dinlerken laptopun basinda durmak istemiyom bazen. mesela yatarak dinliycen. mis gibi durcak alet uzakta.

hah evet o olay bende de var, sonucta sandalye yatmaya yada uzanmaya gore biyere kadar rahat oturmak..

zip > media center vistayla beraber gelmesi lazim, ayrica yuklenebilen bisey mi bilmom vistada bi yenilik yok zaten anca media center var, tek yaptigi sey bilgisayari yavaslatmak..

xp nin de media center edition'i var.
burak, seninki vistaninsa, biraz daha gelistirilmis olabilir.

xp icin de varsa cok guzel
vistanin benim laptopta beraber geldi iste..
ama wmc nin muzik gorselleri cok dandik wmp inki gibi,
winampin yanindan bile gecemez
yani karanliktaki disko isiklari olayini wmc den deil wamp dan yapcam sanirim

wmc gorsel olarak cok basarili, menulerin acilip kapanmasini izlemek icin, sirf fade in fade out olsun die ses acip kapamaya da variyor bu. ama dediim gibi bilgisayari tv gibi kullanmak icin daha cok, buyuk bi lcd ekran ve kumanda olmadan biraz lamer kacabilir. divana yaslanip film muzik foto accan, temel mantik o..

bi ara evdeki bilgisayarda vista denedim de abi ultimate di o çok acayip yavaşlatıyo sakat bişi. sildim geri. home premium daha uygun diyolar ama..

windows media center die bi sürüm vardı diye hatılıyorum

XPnin media center edition i var eminim ben de.
bende dell'in var bi programi. hatta onu acmak icin bi tus bile var.
bi ara onu baska biseye yonlendireyim diye ugrastim da olmadi
belki kurcalasam yapan vardir cikar bi yerlerden

pratikte bi bilgim yok ama belki masaustleri icn tv kartlarinin kumandalari bu is icin utilitize edilebilir, winampin global hotkeyi algilasin yeter. ben de algilamasa wmc e mahkum kalacagim die korttuydum ama Allah'tan algiladi tuslarin tamamini. zaten bikismi asagi yukari pg down flnmis, bazilarini da garip seyler olarak algiladi ama algiladi.

gene de bilgisayar baisnda global hotkey olmadan, uzaktan da kumanda olmadan pek muzik zevki olmaz..

ayrica aklima gelmisken soliim, bu muzik sistemleri icin spdif midir nedir bi dijital cikis var artik yeni bilg lerde, kulaklikta farketmiyor da emrahin aldigi yeni creative 4.1 i denerken benim laptopta normal cikisla o cikis baya farkettiriyordu, filmde cok farketti, sinemadan pek farkli deildi. muzikte okadar oynamayabilir ama bilemicem

baba laptopımı değiştiiirr

laptoptaki windows XP media center edition. (Windows vista capable'mis ama hic cap'madim.) XP MCE cikali bir 1 kadar oldu sanirim, hatta gecti biraz. Yeni ciktiginda okumustum biyerlerde.
wmc yi baya ii ozetlemisin, muzik dinlemeyi denedin mi hic?

burak demiş ki:

ayrica aklima gelmisken soliim, bu muzik sistemleri icin spdif midir nedir bi dijital cikis var artik yeni bilg lerde, kulaklikta farketmiyor da emrahin aldigi yeni creative 4.1 i denerken benim laptopta normal cikisla o cikis baya farkettiriyordu, filmde cok farketti, sinemadan pek farkli deildi. muzikte okadar oynamayabilir ama bilemicem

kac tane var bundan?
normal kulaklik cikisi ile ayni mi?
benim bildigim bu mevcut cikis en fazla stereo destekliyor. yani surround yapmak icin en az 2 cikisa ihtiyac var. hani farkli biseyler yapip bunu tek cikisa indirmis olabilirler gibi aklima geldi.

ben de guzel bi creative ses sistemi ve kismen buyuk > 19" bi lcd ekrani almam lazim maasa gecince, yoksa para etmiyo dierleri pek

ayrica creative in bi kulakligini tavsiye etti ustad 2miz ondan aldik cok memnunum, ne kulakici kulakliklar gibi ufak, ne buyuk kulakliklar gibi kulagi mafediyo terletiyo boguyo agritiyo fln, laptoplar icin ideal ve basi super. neydi bi bakim.. bole askili kulagin etrafindan.. ama bislet binerken denedim duscek gibi duruyo pek saglam deil hissi uyandirdi, her nekadar dusmemisse spor harici kullanimda ozellikle evde iste surekli laptopta kullancaklara tavsiye ederim. kablosu biraz kisa idi masaustlerini kasabilir. kismen ucuz da.

http://www.elmasepeti.com/product.php?pID=6560

su sanirim

bu yeni kulaginin icine iyice sokulan ucu ufak ve uzun ve disaridan gelen butun sesleri kestigi iddia edilen kulakliklardan kullanip da memnun olan var mi? benim hem kulagimda durmuyo hem de bi sure sonra agritiyo. ornek olarak da bi tane bulam size.

http://www.buy.com/prod/ultimate-ears-super-fi-3-studio-noise-isolation-design-earphones-black/q/loc/101/201736769.html

bi de cok pahali oluyo bunlar.

exe > spdif cikisi diyo acikcasi ne ise yaradigini ne farkettigini bilmiom ama filmde baya bi etrafli surrond konseptini farkettiydik 4-5 kisi

lale > wmc de muzik dinlemek de gorsellik baglaminda guzel yoksa pratik deil pek, library gibi duzenliyo artislere gore, album kapaindan fln secebilion bunlari netten cekiyo senden habersiz izin verirsen tabi. sira sistemi falan pek pratik olmaz klavyedeki kadar.

wmc i kullanmanin tek mantigi lcd ekranla, guzel bi ses sistemiyle tv gibi koltuga divana uzanarak olur, yoksa sacma olur klavye fare kullanip 2 sn de halletcein isi wmc de asagi yukari yon tuslariyla kasmak gereksiz.

yanniz wmc nin fotograf izleme olayi hosuma gitti, hafif random zumlayarak ve super estetik gecislerle en siradan fotograflara bile konsep katiyor, tabi fondaki muzigi de ayarlayabiliyon. bi film izledin durduruyon hemen ufaliyo falan.. yaw temel olarak bussuru cancan var, gorsellik, sov.. pratiklik yok. dvd olmayinca altyazi koyamassin mesela yada ben bilmom, koysan da hadi kaydirilmasi gerekti diyelim sıkıntı.. wmc = eye candy, temel olarak.

abi benim sony ericson telefonun kulaklığı öyle gayet rahat acıtmıyo aslında tavsiye ederim.
dışardan gelen sesleri kestiği de doğrudur evet
ama uzun süreli baş ağrısı yapıyo bazen
bi de uykuya dalarken, yatınca müzik dinlemeyi sevenler için çok uygun diil, uyku getirici özelliği yok etraf çok sessiz olunca kulağın dibinde canlı performans varmış gibi oluyo

kulaginda duruyo mu bari? benim de telefonun var ondan soruyom da. ben kafami sallasam dusuyo hemen. belki cok fazla sokmaya korkuyo olabilirim. bi de 3 tane basligi vardi. ortadaki buyuk gelmisti sanirim en ufagini mi ne taktim. bilmiyom ben beceremedim onu ya. cok zararliymis hissi veriyo. bi de ses aniden yuksek gelirse felan napcan?

ya sorma bi ara acayip stres olmustum telefonda muzik felan dinlemiyom artik

Cevap Yapıştır Sayfa 1, 2  İleri sar