warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır
adim adim 8 : bol malzemeli süper kek
Yazar Mesaj
Adım Adım serisi

1 - sigara böreği

2 - herşeyli makarna

3 - adanalıdan adana kebap nasıl yapılır dersi

4 - çikolata kaplı karamelli pasta

5 - güllaç

6 - tortilladan börek

7 - incir tatlısı

8 - bol malzemeli süper kek

9 - hünkar beğendi

malzemeler

3 yumurta - 1.5 su bardagi seker - 1 su bardagi sut - 1 su bardagi sivi yag

2.5 su bardagina yakin un(hamuru biraz akici olcak) - 1 paket vanilya - 1 paket kabartma tozu

1.5 su bardagi ceviz ya da findik - 1 tatli kasigi tarcin - 1.5 su bardagi havuc rendesi

150C firinda 1 saat kadar pisirilir..

yapilisi

once yumurta ve seker cirpilir,

sonra sut ve sivi yag eklenir,

un ilave edilir kivama gore,

vanilya ve kabartma tozu konulur,

en son da ic malzemesi ilave edilir..

kalıba margarin sürülür;

(kekin üstünde çikolata parçacıkları olsun diye parça çikolata koyulabilir kek kalıbının altına;)

kek hamuru kalıba dökülür;

yaklaşık 1 saat pişirilen kek, kalıptan parçalanmadan çıkarılır: ))

bitiş

son sahnedeki dağılma benim eserim

bu kek en süper cevizle oluyor bir de tarçın severler için tarçın miktarı biraz artırılabilir

admin abi>> keki sıcakken mi çıkarmaya çalıştınız acaba

eline saglik te. guzel kabarmis, gibi gorunuyor burdan. cikolata parcaciklarinin arasina uzerinden merdane gecmis findik da serpistirilebilir, mi acaba...

dogrusun topikcan, findigi pek tercih etmem ben de ne cikolatada ne kekte, alternatif die yazim demistim: )

kek orda azcik derli toplu gorunuyo ama gercegi paramparcaydi : )

ustuste koydum da sekline getirdim, pek belli olmuyo : )

sicakken cikarmaya calistik, lalenin tespit dogru super kabardi, findik severler icin de olabilir ole bi se sanirsam..

madem konumuz var, kek bitmek üzere, 9. tarif e geçicez mi yoksa 8 de sonsuz loop a mı giricez acep?

9. icin bende fotolar var aslinda da, useniyorum atmaya...  

ellerine saglik te omru hayatimda henuz girismedigim sahalardan biri kek yapmak
olsa bir dilim yerim cayin yaninda guzel bir kek ise olmasa da hic aramaz idim simdiye kadar ama insanoglu belli olmaz aranacagi tutabilir her an
senede bir kurbanda et kavurma yiyen ve bir kere dahi kavurma olsa da yesek dememis insanoglu gurbet ellerde gecirdigi bir bayram gununde hani benim kavurmam diye done dolana kavurma ararken bulabiliyor kendini

birisi yapsada yesem...

ellerine saglik desem...  ne guzel olur..

Cevap Yapıştır