warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır Sayfa 1, 2, 3, 4  İleri sar
Warnerblade Project Team
Yazar Mesaj
atölye oda haritası

team - 3 boyutlu tutorial siteleri

team - kişi kartları

team - 2 boyutlu tutorial siteleri

team - kendi çalışmalarınız

warnerblade project team

team - 2 boyutlu çalışmalarınız

team - 3 boyutlu çalışmalarınız

tartışma - internetteki eserlerin toplantığı konular

tartışma - 2 boyutlu çalışmalar

tartışma - 3 boyutlu çalışmalar

tartışma - animasyon çalışmaları

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra aramıza katılan mbtemiz arkadaşımızla 3D tartışmaları (genel olaraktan) yapacağımız bir topic burası. İsteyen team e katılabilir
buradan tanışırız ederiz fln

bizim forumda TE arkadaşımız mimarlıkda okuduğu için bu işlere aşına.

bir de ek olaraktan 3b ile alakalı 3 ana konuyu sabitledim. toplu dursunlar diye ama neden sabitledin işin gücün yokmu ben istemiyom sabit bişi diyen olursa bakarız  o zaman

warnerblade araştırma merkezi

Rini Sugianto'nun hazırladığı animasyon reeli.
render kaliteli olmayabilir ama bu elemanın işi anime etmek yani hazır geliyo buna karakter bu hareket ettiriyo.

http://www.hemenpaylas.com/download/1224710/RiniSugiantoReel06.mov.html

erty demiş ki:
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra aramıza katılan mbtemiz arkadaşımızla 3D tartışmaları (genel olaraktan) yapacağımız bir topic burası. İsteyen team e katılabilir

ewt erty 'nin diğer postlarında gördüüm kadarıyla 3d konusunda aynı düşüncelerimiz var. Türkiye de bu işle uğraşanların sayısının çok az olması ve bu işin geleceğinin çok parlak olması sebebiyle 3d ile ilgili bir gurup kurma düşüncesindeyiz. Umarım iyi sonuçlar elde ederiz. Bu konu hakkında bilgisi olan, olmayan ve animasyon, modelleme ile ugrasan herkes destek verirse çok kısa bi süre içinde büyük bir başarı elde edeceğimize inanıyorm. şimdiden kolay gelsin

mbtemiz demiş ki:
erty demiş ki:

ewt erty 'nin diğer postlarında gördüüm kadarıyla 3d konusunda aynı düşüncelerimiz var. Türkiye de bu işle uğraşanların sayısının çok az olması ve bu işin geleceğinin çok parlak olması sebebiyle 3d ile ilgili bir gurup kurma düşüncesindeyiz. Umarım iyi sonuçlar elde ederiz. Bu konu hakkında bilgisi olan, olmayan ve animasyon, modelleme ile ugrasan herkes destek verirse çok kısa bi süre içinde büyük bir başarı elde edeceğimize inanıyorm. şimdiden kolay gelsin

STV'nin 3D ile uğraşan bir birimi var, İstanbul'a yolunuz düşerse (ya da İstanbulda iseniz) mutlaka uğrayın, çok hoş karşılıyorlar, ilgi gösteriyorlar. Biz 2D için gitmiş olmamıza rağmen işlerini güçlerini bırakıp toplandılar, sorularımızı cevapladılar, fikirlerini söylediler, çalışmalarını gösterdiler... mahçup olduk

Samanyolu Televizyonu Çamlıca'da... sora sora bulunuyor

stv olayını bilmiyordum :S

istanbuldayım,oraya gelen olursa stv'ye gider bi de bizim için toplanın deriz,torpil de var hem: )

temiz abi hosgeldin diyorum ve hemencik konuya giriyorum: ))

abi biz simdi naapcaz?ben 3d yi ne kadar biliyorum,sizin hızınıza yetişebilir miyim

aklınızda gezinen tilki sayısını söleyebilir misiniz, bu tilkilerin amacı nedir öncelikli olarak?

teşekkür ederim takipteyim..

gençler güzel bi olay olmuş ve olacak gibi. ben de katılabilirim ama internete çok giremiyorum sizi arkadan takip ederim bu aralar. Computer Graphics alıp 3 boyutlu nesnelerin matrixlerle ve denklemlerle nasıl gösterildigini ufak bi islemi yapmak icin ne kadar kasmak gerektigini gordum. mumkunse bunlari hazir yapan programlari kullanirsak ki oyledir sanirim simdilik daha uygun olur. eger oyun projeniz varsa bu islere de gireriz tutarım ucundan

STV'den ayrıca 3D'yi iyi bilen (mümkünse Güzel Sanatlar mezunu, değilse dahi 3D ile ciddi olarak ilgilenen) kişiler aradıklarını, staj imkanı sunacaklarını söylemişlerdi. Haberiniz olsun

Executor demiş ki:
gençler güzel bi olay olmuş ve olacak gibi. ben de katılabilirim ama internete çok giremiyorum sizi arkadan takip ederim bu aralar. Computer Graphics alıp 3 boyutlu nesnelerin matrixlerle ve denklemlerle nasıl gösterildigini ufak bi islemi yapmak icin ne kadar kasmak gerektigini gordum. mumkunse bunlari hazir yapan programlari kullanirsak ki oyledir sanirim simdilik daha uygun olur. eger oyun projeniz varsa bu islere de gireriz tutarım ucundan

abi şunu diyeyim.
Ben maya kullanıyorum tabii iki her oturaklı 3D geliştirme programının iki yüzü bulunuyor.
biri artistler için olan ve tasarım yapılan kısmı
biri de daha çok otomasyon katmak için scripting tarzında betik işleme kısmı

Mayada betik dili olarak MEL Scripting kullanılıyor

bu scripting ile artislerin yapıı işlerin hepsi yapılabiliyor. otursan iki dakkada çözersin dili abi programlamanın p sinden anlamayanlar çözüyo

bu konularda desteeni alabiliriz biz sne diye bişi yok tabi

yani 3d ile ilgilensen bile yeter abi yaw. ben de bişi bilmiyom

oyun projesi de düşünmüyo değilim bu ayın başında Direct X programlamaya baktıydım azcık

te demiş ki:

abi biz simdi naapcaz?ben 3d yi ne kadar biliyorum,sizin hızınıza yetişebilir miyim

aklınızda gezinen tilki sayısını söleyebilir misiniz, bu tilkilerin amacı nedir öncelikli olarak?

Hoşbulduk
Kendi adıma konuşursam bende fazla bilmiyorum, yani yeni başladık bu işlere. Benim düşüncem beraber öğrenip, takıldığımız yerlerde birbirimize yardımcı olmak şimdilik. İlerisi için de güzel sonuçlar elde edersek, bişeyler yapabiliriz

te demiş ki:
stv olayını bilmiyordum :S

istanbuldayım,oraya gelen olursa stv'ye gider bi de bizim için toplanın deriz,torpil de var hem: )

walla aklımda tilki pek yok da bizim hız diye bişi yok yaw. sen hatta daha ileridesindir büyük ihtimalle

kaynak paylaşımı ulaşabildiimiz kişilerle belki toplantılar yaparız. bilmiyom walla. team fikriye mbtemiz arkadaşımız geldiydi. ben şu anda hobi olarak yapıyom bu işleri profesyonel olmak isterim ama çok zaman alacak gibi. bakalım.

ben de maya dir 3d studio max tir o tür programlari kullanmadım hiç. OpenGL kullandım az buçuk ama DirectX daha cok kullaniliyor oyunlarda. Ona beraber el atabiliriz. hatta yardimci programlarla birileri model grafik vb cizerken ben kod kismina girisebilirim. mimarımız bile var sizin mesleğinizi bilmiyorum ama güzel bi grup olur vakit ayırabilirsek.

Executor demiş ki:
ben de maya dir 3d studio max tir o tür programlari kullanmadım hiç. OpenGL kullandım az buçuk ama DirectX daha cok kullaniliyor oyunlarda. Ona beraber el atabiliriz. hatta yardimci programlarla birileri model grafik vb cizerken ben kod kismina girisebilirim. mimarımız bile var sizin mesleğinizi bilmiyorum ama güzel bi grup olur vakit ayırabilirsek.

Hocam ben daha çok yeniyim 3d işinde. Mesela "Te" bi sandalye modellemiş ben onu bile zor yapıorm
ama sorun deil bu. önceki post da da dediğim gibi amaç şimdilik beraber öğrenmek.

benim bölüm fizik  
ayırırsak çok güzle olur ama benim en büyük eksikliğim tembelliğim. inşAllah onu aşarsam güzel projeler yaparız. çünkü yani çok fazla bir alt yapıya gerek yok gibi geliyor bana(bilgi alt yapısı hariç) kaç tane proje gördüm 3b kullanılıyodu ve mesela 1 kişi tarafından geliştirilmişti.

oyun programlama için bilgiğim kadarıyla
1 işte oyun motoru lazım : mesela gölgeleri hızlıca jenereyt edebilecek ne bilim işte anladınız dimi. mesela görünmeyen nesneler için hesaplama yapmayacak fln

- daha mesela karakter tepkilerini düzenliyo, silahların mermeileri fln
- fiziksel tepkiler fln

2 bir şekilde 3b modelleri okutmak gerekiyo

3 modelleme ise low poligon olarak yapılıyor bildiim kadarıyla. çok fazla poligon yerine texture ile işi hallediyolar. alpha channel ile triklerle fln da bayabişi yapılıyor

walla şey yapabiliriz yaw. araştırma yapılınca baya bir bilgi derleniyor internetten. fakat toplu değiller. bir şekilde düzenleyebiliriz yaw.

bak böle heveslendiriyorsunuz sonra 'fason' olarsa var ya..

te demiş ki:
bak böle heveslendiriyorsunuz sonra 'fason' olarsa var ya..

walla daha bir proje yok fason olacak ama olmaz inşAllah. yani olması için bir sebep görükmüyo.

Benim bölümde kimya. 1 e geçtim

oyun işini de ciddi ciddi düşünüorum ben aslında ama erty hocamın dediği gibi o biraz daha komplex. Önce bi modellemeyi öğrenelim de

@mbtemiz

ben de yeniyim bi ders aldım o kadar var bi iki program bi ara atarim buraya basit seyler. hacivat karagoz animasyonu felan vardi 2b ama o sonra 3b bişey yaptık yarım kaldı. beraber öğrenecez.

@erty

dediğin gibi eğer vurdulu kırdılı efektli bi oyun olacaksa dediğin şeylere gerek var ve fizikçiye de gerek var oyun motoru kısmı basit bi şey yapmak kolay ama buna grafik girince cok ince işler yapmak gerekiyor oralarda zorlanırız. bizim bi crimsonland kopyası seklinde oyun projemiz de var onu da gonderirim bocekler geliyo adamla vuruyon ates ediyon az cok biseyler yapmistik. ama oyun zor iş başka bi fikriniz varsa ordan başlayalım.

@te

yapcaz yapcaz

evt yaw önce bir bilgi eksiklerimizi gidermek gerek. yani zaten zamanlar aklımızda bir proje oluşur. ben bakayım da açıkkaynak olan modelleme  programı Blender ile yapılan Elephant's Dream diye bir Open Source film projesi vardı. onun hakkında mümkün olduu kadar bilgi toplayayım.

önce şöyle bi hoplayan zıplayan bişeyler yapalım film şeklinde animasyon olabilir mesela sonra oyununu yaparız

Executor demiş ki:
önce şöyle bi hoplayan zıplayan bişeyler yapalım film şeklinde animasyon olabilir mesela sonra oyununu yaparız

Abi benim aklımda çok güzel bi animasyon var zaten. Biraz bilgi eksiğimizi tamamlasak hemen başlarız. Zaten bu işlerde bi animasyonu eğer cok komplex bişeyse tek başına yapmassın. birisi modelleme yapar diğeri kaplamaları diğeri dinamik efektlerini falan
biraz ilerleyelim benim aklımdaki animasyonu da anlatırım size

evt yaw bir ara buluşalım bilkentte ya da başka yerde.

Arkadaşlar Oyun Programlama ile alakalı güzel bir yazı:
http://www.intel.com/cd/ids/developer/asmo-na/eng/dc/games/254761.htm

Block Diagram of a Modern 3D Game Engine

erty demiş ki:
evt yaw bir ara buluşalım bilkentte ya da başka yerde.

ewt hocam konusalım ben şimdi istanbuldayım ama bilkentte de görüşürz 2 ay sora

ben bilkentteyim ama gelecek hafta memelekete gidiyom. inşAllah ADSL bağlatacaz da bakalım
kaynak fln bulursak göndeririz yaw buraya

ben şimdilik ankaradayım. bilkente de geliriz bize şov yaparsın bi cafede oturabiliriz. burada tepinebiliriz olur. biri zıplayan şeyler sormuştu sen miydin üşendim okumaya onu laf olsun diye söyledim. ama animasyonda baktım şimdi senin videolara. yüzü gözü olan şeyler yapsak daha güzel olur hem daha çok dikkat çeker. kullanılan programlar nelerdir ne bilmek gerekir bunlarin tutorial lari nereden bulunur. bunlari konusabiliriz. su an koda girmeyiz zaten ki bu 2 kisi ile yapilacak bişey olmasa gerek.

evt yaw
bende video tutorialler vardı maya ile alakalı. onları dağıtırım DVDlerle. bir de Lynda.com dan vido aşırma metodu var tabi orada da 3dsmax gösteriyo

buluşalım dedik hemen sattınız

buluşalım yaw ben organizasyondan annamam da şuraya gelin deyin gelirim.

Executor demiş ki:
ben şimdilik ankaradayım. bilkente de geliriz bize şov yaparsın bi cafede oturabiliriz. burada tepinebiliriz olur. biri zıplayan şeyler sormuştu sen miydin üşendim okumaya onu laf olsun diye söyledim. ama animasyonda baktım şimdi senin videolara. yüzü gözü olan şeyler yapsak daha güzel olur hem daha çok dikkat çeker. kullanılan programlar nelerdir ne bilmek gerekir bunlarin tutorial lari nereden bulunur. bunlari konusabiliriz. su an koda girmeyiz zaten ki bu 2 kisi ile yapilacak bişey olmasa gerek.

Ewt hocam 2 kişi ile olcak iş deil oyun işi falan. Burda tutorial adresleri falan verelim birbirimize. ilk olarak ben www.tr3d.com u öneriyim size. çok güzel yazılar var. oraya bi bakın derim.

siz nolcak ne bitcek karar verin ben de yardımcı olmaya calısırım elimden gelen olursa..

seyir halindeyim..: ))

Cevap Yapıştır Sayfa 1, 2, 3, 4  İleri sar