| Yazar |
Mesaj |
burak
|
iste cicekler bocekler fln
http://www.fotokritik.com/foto.php?fid=195634
EDİT(sylvia) :
başlık için anahtar kelimeler > cicek çiçek doga gül fotoğrafları fotograf fotoları fotosu resimleri resi
|
 |
burak
|
|
 |
burak
|
|
 |
burak
|
Alıntı:Hiçbir bitki boşuna yaratılmamıştır.
Bir adı da Sofur olan bu güzel bitki de, mucizevî bir şifa deposudur.
Özellikle kanser tedavisinde son derece etkilidir. Yapılan bilimsel testlerde kanserli tümörler üzerinde çok hızlı, iyileştirici etkisi gözlemlenmiştir.
Ayrıca bu bitki, kan temizleyici, idrar arttırıcı ve müshil özelliklerinden dolayı; Kanda hiperviskosite, akne, egzama, herpes, astım, pulmonit (pnömoni), kronik bronşit, spazmodik öksürükler, frengi, romatizma, gut, sedef, sıraca, hemoroid gibi hastalıkların tedavisinde de başarılı sonuçlar vermiştir.
Yaban Yasemini; gliko-alkaloitler taşır. Bilinçsiz kullanım ve yüksek dozlarda zehirleyici özelliğe sahiptir.
Yaban Yasemini, nadir görülebilecek bir bitki türüdür.
Kuzey Anadolu’ya mahsus bu mucize bitki; sadece yüksek dağların zirveye yakın bölümlerinde, bol oksijenli ve nemli ortamlarda yetişir. Aynı yükseklikte akarsu kenarlarında da görülebilir. Ama muhakkak, yetiştiği yerin gölge ve kuytu olması gerekir. Bu yüzden de bu bitkiye çok zor rastlanır. Yalnızca, Temmuz, Ağustos aylarında çiçek açar.
Benim bu bitkiyi bulmam; Kastamonu’nun dağ köylerinden birinde, tek başına yaşayan yaşlı bir dedemizin tarifiyle oldu. Kendi yaptığı bir ilaçla, şehirden getirilen bir hastayı tedavi ediyordu. Dedenin tarif ettiği yere tırmandığımda, bu bitkiden sadece 5 , 6 demet görebildim.
Yaşlı dedemiz, oralara kadar nasıl çıkabildi de bunları keşfetti? Bilemiyorum…
Şifalı Bitkiler serisinin diğer fotoğrafı:
http://www.fotokritik.com/foto.php?fid=127253
http://www.fotokritik.com/foto.php?fid=159570
|
 |
burak
|
|
 |
burak
|
|
 |
nomad
|
hay MaaşAllah yaaa
|
 |
burak
|
|
 |
burak
|
|
 |
burak
|
|
 |
burak
|
|
 |
burak
|
|
 |
burak
|
|
 |
burak
|
|
 |
burak
|
|
 |
burak
|
|
 |
LéoN
|
cool
|
 |
te
|
yağmurlu bi günde okuldan eve gelirken yerde gördüğüm ama sonrasında geçip gittiğim,sonra geri dönüp araya araya buldugum solucanın resmi.biraz büyükçene ve iki renkli gibi bi şeydi o yuzden dikkatimi cekmişti,telefonla cektgim icin pek bi şeye benzemiyor olabilir.
|
 |
burak
|
ne kadar guzel ve estetik bi kare
bunu bizle paylastigin icin tesekkurler te
|
 |
NeFeS
|
bu fotoyu İÜ orman fakültesinde çekmiştim
|
 |
burak
|
|
 |
sylvia
|
ooooo buraak
bunnarı da arşivime eklim
tenks
bende çekceeem gönderceeem
zaten bi klasör resim var bende de
|
 |
sylvia
|
ahanda
su anda sadce bu resim var
çekebilirsem yollucam daha
|
 |
burak
|
|
 |
sylvia
|
bu örümcek varyaa
ısırdımıydııı
dehşet şeler yapıo
böle mesel barnağınızı ısırdı önce kızarı sora sisio sora morarmaya fln başlıo ondan sora sizlere ömür fln
|
 |
nomad
|
ne güzel annattıın yaw
|
 |
burak
|
sizlere ömür ne
barnak ölüyo mu !?
|
 |
nomad
|
nispeten ölüodur
|
 |
burak
|
nispeten
yaw bide ben cicek bocek derken hani denir ya cicek bocek tarzindan, yoksa burda höt diye bi orumcek  bugulamis biraz ortaligi
tabi guzel hayvanlar örümböcekler ama yani falan vs
|
 |
nomad
|
örümböcek güzl hayvn yaw .gif) zehrler bölee 8_10bbacağyla gzer üstnde fln..öggghh
|
 |
|
|