warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır
kisi basina gelir 5bin dolari asti CP
Yazar Mesaj
http://www.ntvmsnbc.com/news/367302.asp

Kişi başına gelir 5 bin doları aştı
Türkiye 2005 yılında yüzde 7.6 ile hedefin üzerinde büyüdü. Kişi başına gelir de ilk kez 5 bin doları aştı.

ANKARA/İSTANBUL - Büyüme hızı 2005 yılında yüzde 5’lik hedefin üzerinde gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2005 yılında Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) yüzde 7.6, Gayri Safi Yurtizi Hasıla (GSYH) yüzde 7.4 arttı. CNBC-e anketinde büyümenin yüzde 5.8 olması bekleniyordu. 2005’in son çeyreğinde ise büyüme yüzde 10,2 olarak gerçekleşti. Böylece ekonomik krizin ardından toparlanan Türkiye 16 çeyrek üst üste büyüyerek rekor kırdı.

.

gurur duydum..

sonunda turkiye de dunyada kaale alinir bi ekonomi olma yolunda ilerliyor

İstatistiklerin bu kadar iyi olduğuna bakmayın siz, kriz kapıda...

Geçen eski gazeteleri sermiş üzerinde kahvaltı yapıyordum, dikkatimi çekti, Eylül 2005 tarihli gazetede ATO başkanı "kriz kapıda" demiş... Her hafta birileri diyor böyle "kriz geldi gelecek ha geldi ha gelmeli, niye gelmedi, ulan gelsene, hükümeti zor duruma soksana, kriiiiz!, kriiiiiiiz!?, lan gel..." diye ama daha gelecek...

Türkiye ekonomik olarak da iyi yolda demek ki bunlar bu kadar köpürdüklerine göre

batiyor tabi bazilarina
cekemiyorlar basariyi
hortumlar kesildi, paradan para kazanmak zorlasti...
turkiyenin iyiligini isteyen herkesin bu tabloyu keyifle izlemesi gerektigini dusunuyorum
aksi takdirde turkiyeyi degil kendilerini dusunen bi grup cikarcidan bahsetmekteyizdir
onlarla da zaten bizim isimiz olmaz

Medya cok kotu etkiliyo ekonomik istikrari , zaten bahane ariyorlar umarim boyle devam eder

http://www.nethaber.com/?h=50368

Dünyanın en büyük 2000 şirketi listesinde 2005'te 11 şirketimiz vardı; 2006'da 14 şirketimiz oldu

Amerikan Forbes Dergisi’nin açıkladığı dünyanın en büyük 2000 şirketi listesinde, Türk şirketlerinin sayısı 2005 yılına göre artarak 11’den 14’e yükselirken, Türk şirketlerinin bir önceki yıla göre ciro, mal varlıkları ve piyasa değerlerinde büyük artış yaşandı.

Devler ligine giren 14 Türk şirketinin geçen yıl toplam ciroları, 91.3 milyar doları bulurken, Erdemir, Global Yatırım ve Enka da bu listeye ilk kez girdi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi İş Bankası listede Türkiye’nin en büyük şirketi olarak ilk sırada yer alırken, ikincilik Akbank’tan Sabancı Grubuna geçti. İş Bankası geçtiğimiz yıl 427’inci sırada yer aldığı listede bu yıl yükselerek 319’uncu sıraya yükseldi. Sabancı Grubu, 552’inci sıradan 523’e yükselirken, Akbank ise 521’inci sıradan 531’e geriledi. Türk şirketleri arasında sıralamasını en çok yükselten Finansbank oldu. Finansbank geçen yıl 1797’inci sıradan girdiği listede bu yıl tam 430 basamak yükseldi. Yükselişte Finansbank’ı Tüpraş izledi. Tüpraş geçen yıl listenin 1328’inci sırasındayken bu yıl 279 basamak yükselerek 1049’uncu sıraya oturdu. Piyasa değerlerine bakıldığında en büyük artış İş Bankası ve Akbank’ta yaşandı. Türk şirketleri arasında en fazla ciroyu 16.4 milyar dolar ile Koç Grubu elde etti. Bu yıl listeye 9.58 milyar dolarlık cirosuyla özelleştirme ağırlıklı satışlara aracılık eden Global Yatırım’ın girmesi dikkat çekti.
(1 Nisan 2006 Cumartesi)

süper değerler değil ama bi şekilde istikrarlı bi şekilde ilerliyoruz işte paso kriz çıkacak diye bağıranlar ne kadar zararlıysa ekonomi iyiye gidiyor piyasalar süper diyen de o kadar taocudur dombilidir ama merkez bankası olayını eline bulaştırdılar ya iyi olmadı bak ben buraya yazıyoru. bi de her sektör kdv indirimi istiyo ulan bol keseden kdv mi dağıtacak devlet ortalık karışır diyorum bak ha!

al iste, bu da iktisatci

Onu bunu bilmem de devlet %5-10 arası olan eczane gelirlerinden niye %20'ye varan kar gösterip onun üzerinden vergi alıyor orasını anlayamıyorum. Lan zaten kar oranını belirleyen devlet, "şu fiyata alacaksın bu fiyata satacaksın" diyor, vergideki bu saçmalık nedir??

Alıntı:
Sinan Aygün: 'ÇOK BÜYÜK BİR KRİZ GELİYOR'

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aygün, ''Rakamlar, daha önceki krizlerden daha kötü. Çok büyük bir kriz geliyor ve bunun altından çok zor kalkarız'' dedi.
(3 Nisan 2006 Pazartesi)

http://www.nethaber.com/?h=50562

neresinden uyduruyo bu adam bunlari ya, kafayi yiyecem!

vergilerde düzenleme şart ama kayıtdışı ekonomi çoğalır millet isyan eder deyu bi de seçimler gelecek deyu ellemzler ben size diyim

economic cycle var bide political cycle var icabinda. e tabi adamlar secim oncesi vergiyi basacak deil ama buna sebep malesef halkin bilincsizligi. halkimiz cok bilincsiz. bilinclendirmek lazim.

burakla ben biliçlendirme kursu açıyoruz ayrıntılar çok yakında warnerblade gözünüz bizde olsun

evt abi
koskoca iktisatcilariz dimi
bi ise yarasin oorendiklerimiz

simdi burda demand var
demand varsa kriz olabilir mesela ornek vermek gerekir ise
tamam da demand ne?

tabi bi işe yarayın biz de faydalanalım iyi olur. ama bilgilerinizi cidden paylasmanızı isterim ıslık faciası olmasın

Executor demiş ki:
tabi bi işe yarayın biz de faydalanalım iyi olur. ama bilgilerinizi cidden paylasmanızı isterim ıslık faciası olmasın

o yıkımın önde gideniydi.. hiç açma o konuyu

halbuki demiş ki:
vergilerde düzenleme şart ama kayıtdışı ekonomi çoğalır millet isyan eder deyu bi de seçimler gelecek deyu ellemzler ben size diyim

dolaylı ve dolaysız vergi hep tartışılageldi.. ben dolaysız vergilerin gelire göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.. dolaylı vergilerin zaten öyle olması gerek zaten ama sallayan kimse yok tabi

hedef 10 bin dolar ve trilyon dolar ekonomi olmak inşaAllah..

yil sonunda 6 bin dolari bulacagi tahmin ediliyor. Allah bereket versin inşaAllah.

Türkiye kişi başına düşen borçta diğer ülkelere göre kötü bir durumda değil.

milletin de zulayla borcu varmış. en son dubai patladı ya gerçi..

Yunanlı : 27.746 Dolar

Belçikalı : 27.023 Dolar

Avusturyalı : 26.502 Dolar

İrlandalı : 24.247 Dolar

Norveçli : 21.402 Dolar

İtalyan : 21.089 Dolar

Hollandalı : 20.412 Dolar

Fransız : 18.946 Dolar

Alman : 15.574 Dolar

Fin : 13.617 Dolar

Amerikalı : 11.094 Dolar

Danimarkalı : 9.410 Dolar

İspanyol : 8.715 Dolar

İsveçli : 7.058 Dolar

İngiliz : 6.526 Dolar

Macar : 5.802 Dolar

Japon : 5.322 Dolar

Kanadalı : 5.213 Dolar

İsrailli : 3.843 Dolar

Sloven : 3.635 Dolar

Türk : 2.291 Dolar

Kimin borcu daha fazla?      

ben anlayamıyorum,
bu gelişmeler halkın geçim durumuna neden yansımıyor?
gelir artıyor fakat giderler daha da katlanarak artıyor.
kişi başına gelirin artması tek başına bir şey ifade etmiyor, doğalgaza, elektriğe, suya yapılan zamlardan bahsetmek lazım bunlarla beraber. mesela %50 doğalgaza zam geldi, kişi başına gelirler %50 artmadığı müddetçe bu, Türk halkının fakirleştiği gerçeğini değiştirmez.

türk halkı kesinlikle fakirleşmiyor. 10 sene önce nasıl arabalara binip nasıl evlerde oturuyorduk internet hızımız cebimizdeki telefon (varsa?) nasıldı, şimdi hangi imkan ve konforlarla yaşıyoruz. bunu göz ardı etmememiz lazım.

zaten ilerleyen dünya teknolojisi ve ülkecek gelişen ekonomilerden olmamız sayesinde ister istemez hayat standardımız artıyor. bu kesin.

burada ek bir durum da, dünyadaki ekonomiler arasında 17. olmamız, yani diğer ülkelere nazaran daha hızlı büyümemiz, relatif avantaj diyebiliriz.

borç batağı konusunda da Türkiye' de kişi başına düşen borç miktarının diğer ülkelere göre azlığı da bence önemli bir veri. TR nin nüfusunun kısmen fazla olduğu da bir gerçek ama buna rağmen yine de bence olumlu bir indikatör.

halkın geçim durumuna elbette yansıyor. dünyada kriz oldu, ülkeler battı, iflaslar ilan edildi, buna rağmen çok şükür iyiyiz TR olarak.

Kim demiş Türkiye'de kriz var diye!

Mobil iletişim sektöründen gelen veriler, ekonomik krizden çıkışın başladığı yönündeki değerlendirmeleri destekliyor.

Vodafone CEO'su Serpil Timuray, ekonomik krize rağmen cihaz satışlarının yüzde 55 arttığını söyledi. Cirolarının son çeyrekte bir öncekine göre yüzde 12 arttığına işaret eden Timuray, "Bu seneyi geçen sene seviyelerinde, 2,7 milyar lira gibi bir ciroyla kapatacağız." dedi.

Cevap Yapıştır