warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır Sayfa 1, 2  İleri sar
Firefox eklentileri
Yazar Mesaj
Firefox extensionlari

yaw opera topicinin icine ettik, operadan cok firefox konustuk sayemde, bende dedim farkli bi topic acalim firefox extensionlarini seyedelim, ben az once gaza geldim kuracaladim biraz bikac tane daha firefox extensionu seyettim, ekledikce ekliyosun 5-10 kblik seyler zaten guzel oluyo..

mesela foxytunes diye bi extension var istedigin bir tane mp3 playeri firefoxtan kontrol ediyorsun, status bara koymus tuslari istedigin gibi takiliyorsun 16 tane playerla uyumlu winamp, itunes, sonique falan var..

i must not fear diye bi extension var, tools menusune i must not fear diye bi eleman geliyo, tikladinmiydi sana gaz veriyo :

context highlight diye bisey var, bi kelimeyi isaretliyosun, sag tiklayip highlight diyosun, sayfa icindeki butun o kelimeleri hemencecik isaretliyo

> Firefox ff eklentileri eklenti extension extensionlari

all-in-one gestures -> bu extension mouse gesture olaylarini falan sagliyor, baska artizlikleride var galiba ama ben cok bilmiyom.

iview -> diyelim bi sayfa yamuk yapti, acilmadi, birde sunu internet explorerdan deneyim diyecekseniz, hemen sagtiklayip wiev this page in IE demeniz yeterli.

googlepreview -> google da bir search yaptiktan sonra cikan her linkin yaninda ufak bir resimde linke tikladiginidiginizdaki sayfanin thumbnail goruntusu geliyor.

gmailnotifier -> bu extensionla firefox penceresinin altinda kosesinde, gmailinize mail gelip gelmedigini belirli araliklarla kontrol ediyor.

birde yahoo mail notifier, gmail notifierla ayni isi goruyor.

bug me not -> mesela surf yapiyosunuz, bi siteye denk geldiniz, uye olmaniz gerekiyor, sikici ve zaman harcayan prosedure uyup bilgilerinizi girmektense, user yazan yere geliyorsun, sag tikliyorsun, bug me not diyorsun, arkadas hemen www.bugmenot.com adresine gidiyor, database'e bakiyor ve eger o siteye ait bi kullanici adi sifre database de varsa cat diye onu yazip geciyor. ve bunun karsisinda insan oha diyor.

.

Google ile ilgili tüm başlıklar ve haberler
http://www.warnerblade.com/f/viewtopic.php?t=1754

hakaten guzel firefox duvarkagitlari

http://www.hongkiat.com/blog/70-nice-and-beautiful-firefox-wallpapers/

ciddi bi takdirimi topladi bu fayırfoks

ama simdi biraz da kotu taraflarindan bahsetmek lazim dimi.. hep iyi hep iyi olmaz.. cok arastirdigimdan degilde beni rahatsiz eden birkac seyi soyliyim, mesela operada yanlislikla bir tabi kapattinizmi geri donusu hemen ctrl+z ile oluyor, ama firefoxda boyle bir opsiyon yok,    mesela explorerda bile olan, bir resim acilmayinca sag tiklayip show picture deme ozelligi firefoxta bir extension ile geliyor. :  simdilik sadece bu ikisi aklima geldi..  :  baska gelirse onlari da yazarim. :wink:

abi bi de opera gibi aynı pencerede açmıyor galiba tab ları dimi..
yeni bir pencere açıyor yoksa ben bi beceremiyorum...

yok yok ayni pencerede aciyo..
mesela linke tiklarken ctrl ye basili tutarsan, yeni tabda aciyo..
shifte basarsan ayri pencerede aciyor.

kelaker demiş ki:
yok yok ayni pencerede aciyo..
mesela linke tiklarken ctrl ye basili tutarsan, yeni tabda aciyo..
shifte basarsan ayri pencerede aciyor.

aynı pencerede yeni sayfa açmanın yolu nasıl maus gesture ile...
ben help den baktım pek açıklayıcı mouse gesture lar göremedim..

extension yuklemezsen mouse gesture yok..
extension yukledikten sonra da bilgi almak istiyorsan tool/extensions/artik hangi extensionsa gesturelari yapan.. onun uzerine tiklayip options de.. hepsi orada gorunuyor.. extensionlari nereden yukleyecegini bilmiyorsan firefoxla beraber gelen bookmarklar arasinda var.. oradan bak, daha sonra searchten gestures diye arat ben all-in-one gestures i kullaniyorum memnunum..

kelaker demiş ki:
extension yuklemezsen mouse gesture yok..
extension yukledikten sonra da bilgi almak istiyorsan tool/extensions/artik hangi extensionsa gesturelari yapan.. onun uzerine tiklayip options de.. hepsi orada gorunuyor.. extensionlari nereden yukleyecegini bilmiyorsan firefoxla beraber gelen bookmarklar arasinda var.. oradan bak, daha sonra searchten gestures diye arat ben all-in-one gestures i kullaniyorum memnunum..

bunu sorcaktim yazmissin saolsin kocum

sevemedim firefoxu
estetik deil

opera rulezzz

burak demiş ki:
sevemedim firefoxu
estetik deil

opera rulezzz

ben de geçmedim firefox a...
özellikle de ilk açılınca direk tab oalrak değil de sayfa olarak açılması

veeeeeeeee

operanın sağ sol tuşlarla anında görüntü vermesine rağmen(hafızaya alıyor çünkü görüntüleri) firefox un bu konuda yavaş kalması zaten yeterli de bir neden bence  :smt045

abi sizi kiniyorum..

simdi cevap veriyorum..

ne demek estetik degil, yuklersin istedigi skinini estetik olur.
 8)

yuklersin Tab mix isimli extensionu istedigin gibi acilir ilk acilista.. ister tab olarak ister session olarak. 8)

ha birde yeni bir tane daha extension kesfettik. download them all diye..
sag tikliyosun sayfadayken download them all diyosun, sayfadaki download edilebilir her biseyin listesini cikariyor, daha sonra listeden istediklerini seciyorsun direk downloada basliyo.

yani arkadaslar firefoxa .ok atmayalim, diyelimki firefoxta benim beklentimi karsilayacak seyleri ben bulamadim acaba nasil bulabilirim? :

firefox rulezzzz :twisted:

kelaker demiş ki:
abi sizi kiniyorum..

simdi cevap veriyorum..

8)

yuklersin Tab mix isimli extensionu istedigin gibi acilir ilk acilista.. ister tab olarak ister session olarak. 8)

sag tikliyosun sayfadayken download them all diyosun, sayfadaki download edilebilir her biseyin listesini cikariyor, daha sonra listeden istediklerini seciyorsun direk downloada basliyo.

yani arkadaslar firefoxa .ok atmayalim, diyelimki firefoxta benim beklentimi karsilayacak seyleri ben bulamadim acaba nasil bulabilirim? :

tamam ya firefox rulez
YA TAMAM FAYRFOKS YA TAMAM
YAAAAAAAAAAAAAAA TAMAM!!!!!!!!!!!!

:twisted:  ewt firefox rulez....

hahahaha..

kelaker demiş ki:
:twisted:  ewt firefox rulez....

hahahaha..

bak cocuk
odani basarim
sakalini yolarim
git bisiler ye
sonra kafamin etini yeme gece

yok abi anlamam ben.. pizza kraker falan getir yaninda acikirim falan gece gece.. ac mi birakacan beni oralarda bir basima.. :

kelaker hoca sen doldur cantayi, blade e guven olur mu bilmem ama sen beni de dusun hani, ben paso acikiyorum ona gore...

8)  bahceliden birseyler ayarlariz artik...

bu arada

FIREFOX RULAZZZZZZZZZZZZZZZZ
 :twisted:

kelaker demiş ki:
abi sizi kiniyorum..

simdi cevap veriyorum..

8)

abi bak tab view olayı eywallah tamam..

ama gerçekten sağ ve sol fare tuşları ile 5-6 kademe ileri geri gitmek istediğinde firefox beceremiyor... bunu da çözersen geçcem firefox a..

all in one gestures (en bi lazimi)
colorful tabs (cidden guzel gozukuyo )
download statusbar (altta satir halinde ciko)
fasterfox (bi ise yariyodur heralde)

ya birak colorful tabs felan yalan
kurdum baktim sonra igrendim cildim hemen. abuk subuk pembeli turunculu boyuyo ne varsa
touchpad in olmamasindan dolayi mouse gestures i kullanamiyorum o kotu oluyo.
ben 50 tane sey denedim hicbirini begenmedim. soyle hah iste bu super kullanayim dedigim cok cok nadir.
ad-block vardi bi ara onu kullanan biri cok ise yariyo diyo. ozellikle kotali interneti olanlar kullanabilir. cunku genelde sayfalarda en cok yavaslatan seyler reklamlar oluyor.

burak demiş ki:
all in one gestures (en bi lazimi)
colorful tabs (cidden guzel gozukuyo )
download statusbar (altta satir halinde ciko)

fasterfox (bi ise yariyodur heralde)

onlar bende de yüklü en çok colorfulu seviyorum ekran bi şenlikli oluyo
fasterfox hakkaten ne işe yarıyo abi yüklemiştim bi hayrını görmeyince sildim
bi de imageshack ın toolbar ı var o da işe yarıyo baya

ben toolbar dusmaniyim. icimi daraltiyor. ustten basik olunca sanki dar bi yere girmis kafami eymisim gibi hissediyorum.

bu arada, ff nin eklentileriyle kivrandikca, opera nimetine daha bi cok sukrediyo insan

fazla toolbar da tarayiciyi hantallastirir, cakilmalara sebep olur vb.. kullanilmayan seylerin silinmesi lazim (on tirilyar eklentisi yuklu olan ustad a bu sozler )

kullanilmayan toolbarlar zamanla korelir kendi kendine silinir zaten evrim teorisi oyle diyo

hurafe onnar

bugun de millet amma teknolojik haaa

he ya basim dondu benim az bahceye cikiym ot yoliym falan

extension deil bu arada eklentiii

bu konuyu soyle bir havalandirmak istiyorum

opera nin hata msjlarindan gina gelince ie ye yuz vermeyelim diye firefox ladik
bi baktim nedir faydali eklentileri
malum eklentisiz pek birseye benzemiyor eleman

burda da cok birsey yazilmamis hakkinda

estetik acidan gayet guzel buldum kullanmakta oldugum temayi
aquatint black mis kendileri

bahsedilenlerden all in one gestures, bug me not, gmail & yahoo notifier eklentilerini
ve dahasi tab catalog (butun tablari thumbnailler halinde gosteriyor), session manager (tum pencerelerin durumlarini kaydedip geri yukluyormus- mus cunku emin degilim ) pdf download eklentilerini yukledim simdilik alismaya calisiyorum
firefox u uzun vadede kullanmaya

daha once kalici degil gecici anlamda kullandigim icin cok karistirmamistim
ama opera tikir tikir acarken sayfalari bunu beklemek zor geldi o yuzden wb yi de dolasamayarak kaciyorum artik

Cevap Yapıştır Sayfa 1, 2  İleri sar