| Yazar |
Mesaj |
evci
|
Adamlar yapiyorlar demekten kendimi alamiyorum.. 2.40 dk nasil ara verilmeksizin! gecti anlamadim...
bu kadarini hayal bile edemezdim, sinirlari zorlamislar... siddetle tavsiye edilir animasyon sevenler kacirmazlar tahminim
Ruya gibi hala bazi sahneler aklimdan cikmiyo...detaylica dusunulmus tek tek her karakterin her bitkinin otun bocegin hayvanin uzerinde durulmus ugrasilmis..
|
 |
burak
|
fragmanı süper duruyor
http://www.avatarmovie.com/
yorumlar da çok iyi
imdb den 8.9 almış!
http://www.imdb.com/title/tt0499549/
|
 |
te
|
sadece cinebonuslarda 3d seyrediliyomus,
forum sana soluyorum esim sen anla off off
|
 |
evci
|
forum, o sahneler 3D izlenmeli
ayrica ben 9.5/10 verdim gitti.... tahmin edilebilir son , klasik genel hatlar ancak hersey detaylarda gizli, misal agac olayi, birde sac baglari .gif) gorsel solen yaa helede gece sahneleri... bidaha izlemeli
''I see You'' replik de verdik gitti
|
 |
burak
|
cok tavsiye var gibim
|
 |
escape
|
sadece gorsel solen icin 9.5 cok degil mi ya
daha izlemedim gerci de
|
 |
escape
|
Gizli mesajlari varmis filmin. Savas karsiti, cevreci, amerikanin savas politikalarina karsi cikan bir soylem yatiyor alt metinde diyor bugun okudugum bir yerde.
soyle alintimi da yapayim:
navi lerin afrikalilari ve kizilderilileri sembolize ettigi de gorusler arasinda.
Alıntı: In a glowing review for the Chicago Sun-Times, Roger Ebert noted that "Avatar" "has a flat-out Green and anti-war message" that is "predestined to launch a cult." Meanwhile Ben Hoyle, writing in the Times of London, noted that the film "contains heavy implicit criticism of America's conduct in the War on Terror." Further, Will Heaven of the Daily Telegraph said that the plot line involving people of color who wear "tribal" jewelry while sporting dreadlocked hair, being saved by a noble white man gave the film a "racist subtext" that he found "nauseatingly patronising."
gerci yonetmen pek de gizlememis mesajini, verdigi roportajlarda filmde irak, vietnam ve amerikan kolonisine karsit goruslerin yer aldigini soyluyor.
Alıntı:In a recent interview with PBS' Tavis Smiley, Cameron admitted that he made "obvious" references in the film to Iraq, Vietnam and the American colonial period to emphasize the fact that humans have a "terrible history" of "entitlement" in which we "take what we need" from nature and indigenous peoples "and don't give back."
oyle iste
http://movies.yahoo.com/feature/hmg-avatar-hidden-messages.html
|
 |
hnnvansier
|
Gün gelir biz de gideriz avatar yolu izde gideriz
|
 |
te
|
10 uzerinden 10 olsun bari ya, sıkılmadan seyrettim saatlerce daha ne istiim bi filmden.
hikaye cok mu orijinal, degil, ama evcinin dedigi gibi hayal gucu guzeldi.
ayrica avatat 2 bence bi kac sene sonra sinemalarda olur gibi
mumkunse 3d seyredilmeli bu film, o gozluk sebeebiyle bas donmesi mide bulantisi olmayanlar mutlaka 3d seyretmeli hatta.
----------------spoiler------------
cevreci bi tavir sergiledigini dusunmustum ben de seyrederken, yesil yok falan diodu mavi kiz.
insanin basina ne gelirse merak gelirmis hakket, ormana ilk girdiginde otlara dokunmasaydi canavalari cagirmazdi, geceyi orda gecirmek zorunda kalmazdi ve hikaye bambaska olurdu
bi de film biraz jurassic park, biraz terminator, biraz matrix+surrogates karisimi gibi ama adam ole bi sunmus ki yemegi, her gun yedigimiz yemek de olsa cok begendiriyor.
ilk yariyi daha cok beendim ben, ormani tanima safhalari, ogrenme asamalari, ormanin guzelligi, bastikca renklenen toprak, yuzen ahtapotlar vs
son olarak duanin gucu diyorum, topluca edilen samimiyet dolu bir duaya verilen cevap: )
----------------spoiler------------
|
 |
burak
|
10 üzerinden 10
gerçekten süper bi film avatar
uzun zamandır sinemaya gitmemiştim ve Avatar için değdi.
keyifle izleniyor, 3 saat bi çırpıda geçiyor
filmde verilen mesajlar anlaşılabiliyor aslında zor değil
navi lerin afrikalı yada kızılderililere benzemesi mantıklı
işgalci insanların hoyratça davranışları da direk abd nin demokrasi getirmesi
film görsel olarak önce kendini kabul ettiriyor
aslında baktığınız zaman çok bir yenilik yok,
stüdyoda çekilmiş ve çoğu bilgisayarda yapılmış bir film
ama görsellikle dünyasına çekiyor, sonra hikayesi ile izleyiciyi bağlıyor
filmi izlerken açıkçası görsellikten başını kaldırıp tam düşünemiyorsun verdiği mesajları
ama sonrasında anlaması daha kolay oluyor
|
 |
lacuna
|
gideyim buna ben
|
 |
( zıp ) ²
|
Salı günü gitcem inşAllah
|
 |
burak
|
|
 |
lamelifye
|
Dün gece gittik arkadaşla, bir haftadır sınavların bitmesini bekliyorduk.
Filmden anladığım şu ki "İnsan ırkı çok kötü bir ırk"
spoiler :
Bir de truco motto olunca kızın gözleri faltaşı gibi açıldı yaaa böyle yaparlar adamı.
En sevdiğim detay saçtan bağlanma meselesiydi. Bir de kızın binek hayvanı öldü, babasından daha çok üzüldüm ona.
Şu uçan hayvalara bindikten sonra "sen orada sağa kırdın ben böyle yaptım sonra seni geçtim" gibi tartışmaları da tam Türk işi olmuş
Her ne ise geldi geçti işte.
navi navi masmavi
|
 |
burak
|
türk işi tartışma, doğru..
|
 |
( zıp ) ²
|
ben de bugün izledim sonunda. bi kere daha gördüm ki kalabalık sinemaya gitmicen, suyu çıkıyo
süpper bi görsel şölendi. 9,5/10 diyorum, ikinci yarı ilk yarının yanında çok mutsuz kaldı.
|
 |
escape
|
biz de gidecegiz gibi gorunuyor
|
 |
burak
|
|
 |
escape
|
gitttik gorduk
bir filmi begenme kriterlerimin oncelikleri arasina gorsellik ve teknik detaylar degil de hikaye, metin ve oyunculuk girdigi icin favorilerim arasina girmedi film
asiri klise bir hikaye, hic bir ozelligi olmayan bir metin uzerine bina edilmis sahane gorsellik
filmde verilen mesajlara ek olarak sunlar da soylenebilir:
kendince baris mesaji verme cabasi oldugu soylenen filmde yerlilerin kurtulmasi icin yine de beyaz adamin onderligi gerekti
toruk macto mu neyse ona binip yucelen beyaz adam; akabinde ona gosterilen asiri, biraz komik, hafif de kucumseyen bir bakis acisi ile gosterilen yerlilerin hayranligi (bu sahne beni cok rahatsiz etti)
uzerine cok emek verilmis bir gosteri elbette sinema da gorselliktir en cok belki de
|
 |
lamelifye
|
Peki albay bizim evlada "kendi türüne ihanet nasil bir duygu" diye sorduğunda da suçluluk psikolojisi icine girdiniz mi abla
|
 |
burak
|
@lamelifye
@escapeabla,
yav güzeldi bence abla saygı duyarım sevmemenize ama ne bilim yani her filmi kendi kategorisinde değerlendirmek lazım, felsefe aradığım film başkadır oyunculuk aradığım film başkadır. ne bileyim pulp fictiondaki kahve + kahvaltı sofrasındaki köpek temiz mi pis bi hayvan mı saçma sapan geyiklerini oyunculuk için izlerim. felsefe için de aklıma gelmedi bişey bulurum ama ne bilim 3 saat hızlı geçti, bu demek ki güzel filmdi diyebiliyorum ben. çok atla deve bi beklentiye de girmemek lazım belki ben girmediğimden beğendim yada 3d ne olursa olsun beğendiğimden de olabilir tabi.
|
 |
escape
|
burak haklisin bu filmden oyunculuk ya da felsefe beklememek gerekir
ama elle tutulur bir hikayesi olsa tum zamanlarin en iyi filmleri listesine cok rahat girebilecek bir film
sonucta o kadar emek verilmis para sarfedilmis
biraz da hikayenin ustunde dursalardi o zaman ne sahane bir film cikardi ortaya demekten kendimi alamadim
|
 |
te
|
abla ucan ahtapot olaylari superdi ama di mi
sanki denizin dibiymis gibi bi his verdi bana o mavimsi cekimler, bastikca renklenen yerler
|
 |
lamelifye
|
Uçan ahtapot değil de "hava anası" demek geldi bizim içimizden.
|
 |
te
|
|
 |
escape
|
te senin icin aradim buldum pek sirin onlar gercekten
|
 |
escape
|
bu da ufagi
|
 |
escape
|
ortaligi senlendireyim azicik
|
 |
escape
|
|
 |
evci
|
Ya benimde favorim, bu tropikal janjanli rengarenk fosforlu bitkiler bocekler yaratiklar her ne ise .gif) sen basiyosun yolun aydinlaniyo,renkleniyo ne guzel dusunmusler abla..adamlar her otu ayri ayri dusunmekten, senaryoyu sade birakalim demisler
|
 |
|
|