warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır
Tacikistan' daki sel felaketine warnerblade yardımı
Yazar Mesaj
Tacikistan‘ daki sel felaketi için Kimse Yok Mu derneği aracılığıyla 651 TL yardım gönderdik. Arasında bağış yaptığı günün ertesi sabahında vefat eden, 1 aylık evli tertemiz bir kardeşimizin de dahil olduğu 15 arkadaşımız bağışçı oldu. Allah kabul etsin.

kardeş ülke Tacikistan' daki sel felaketi için yardım toplayalım dedik arkadaşlar..

eski sistem gibi 5 TL bile veren herkes için ben bir de onun adına 10 TL daha yardımda bulunuyorum. yani yaptığınız en ufak hayır ile başka hayırlara da vesile olmuş, toplamı daha da fazla artırmış oluyorsunuz.

illa gizli vermek istiyorum diyen varsa özel mesajdan bana görünmesini istediği nickini ve miktarı belirtebilir ama kimseyi zan altında bırakmamak için yardımları açıktan yapabilirsek sevinirim. isteyen arkadaşlar ayrıca gizli yardımda da elbet bulunabilir, kendi tasarruflarındadır.

Allah kabul etsin şimdiden

yardım edenler
-----------------

30 tb.
25 myg.
50 vu.
10 hy.
20 at.
20 ek.
46 oa.
50 es.
20 fo.
50 ib.
20 eç.
20 ts.
50 sa.
30 rç.
60 aş.

Toplam : 501

Bonus : 15 kişi x 10 = 150

Dip toplam: 651 TL

Kısaltmalar isim-soyisim baş harfleridir.

Daha önceki benzer organizasyonlarda 3 bin TL ye yakın yardım topladık!

wb tarafından organize edilen yardımlar

Deprem felaketi yaşayan Pakistan' a 730 YTL gönderdik

Türkiye' deki fakirlere 425 YTL gönderdik

açlıktan kırılan Nijer' e 415 YTL gönderdik

Afrika' da 2 adet kurban kestik 250 YTL

israil zulmü altında ezilen Filistinli çocuklara 1010 TL gönderdik

---------

yardımları ay sonuna doğru toplamaya çalışalım, en son 30 haziran da göndeririz inşaAllah.

çok da fazla gecikmemek lazım zira zamanında gereken yardım fazlasıyla sonrasında gitse bile faydası çok daha az olabilir. ilk zamanlar en çok ihtiyaç olan zamanlardır yardıma..

Sel felaketiyle boğuşan Tacikistan yardım bekliyor      

Tacikistan, geçtiğimiz ay yaşadığı sel felaketinin yaralarını sarmakta güçlük çekiyor. Bu yıl ortalamanın çok üstünde yağış alan ülke, selin yol açtığı heyelanlarla boğuşuyor. 21 kişinin hayatını kaybettiği felaketin tahribatı giderilemiyor. Kardeş ülke Tacikistan'ın acılarını bir nebze de olsun dindirmek isteyen Kimse Yok mu Derneği, yardım kampanyası başlattı.

40 yerleşim yerinin sellerden etkilendiği ülkede 23 kişi hayatını kaybederken 40 köprü, 160 kilometrelik yol ve 40 bin hektar ekili alan zarar gördü. Tacikistan'da halk, kardeş Türkiye'den yardım bekliyor.

KİMSE YOK MU KAMPANYA DÜZENLEDİ

Yardım çağrılarına cevap veren Kimse Yok mu Derneği, Tacikistan'ın yaralarını sarmak için bir yardım kampanyası düzenledi. Yardım kampanyasına ilk katılımı ise Kimse Yok mu aracılığıyla Fethullah Gülen Hocaefendi yaptı. Hocaefendi, kitap satışlarından elde ettiği 10 bin dolarlık geliri sel felaketinde zarar görenler için bağışladı.

yaw forum bozuldu araya girdi

yardım yapar mıyız arkadaşlar ne dersiniz, verin coşkuyu?

25 myg.
50 vu.

Allah kabul etsin

Felaketin bilançosu

* Yaşanan sel felaketinde iki binden fazla ev, yüzlerce sosyal tesis, okul, hastane ve fabrika zarar gördü.
    * On binden fazla insan evsiz kaldı.
    * 160 km yol ve 40 köprü tahrip oldu.
    * Elektrik ve iletişim hatları, su pompaları ve 150 km sulama kanalı tahrip oldu.
    * Tarım sektörü büyük hasara uğrarken, 3000’den fazla kümes hayvanıyla büyük ve küçük baş hayvan telef oldu.

Hasarın rakamlarla ifade edilen bilançosu 100 milyon Amerikan dolarının üzerinde.
Zaten yoksul olan Tacikistan halkı yeniden kalkınmak için Türkiye’den yardım bekliyor.

Aynı Afrika' daki kurban gibi, gerçekten ihtiyacı olan zamanda halka abiler tarafından birebir götürülen yardımlar insanların gönüllerinin islama iyiden iyiye ısınmasına vesile oluyor, ülkedeki diğer çalışmaları da kolaylaştırıyor. Bu çok güzel fırsatları kaçırmayalım.

10 h.

Allah razı olsun

20 at

Allah kabul etsin

20 ek.

Allah kabul etsin

arkadaşlar 215 TL anca toplayabildik, en az para toplanan yardımımız olacak bu gidişle.

46 oa.

Allah kabul etsin

50 es.

Allah razı olsun.

Dip toplam: 331 TL

20 fö.

Allah kabul etsin

50 ib.

Allah razı olsun, Rabbim cennette üst makamlara ulaştırsın

20 eç.

Allah kabul etsin

20 ts.

Allah razı olsun.

50 sa.

Allah razı olsun..

541 TL olduk elhamdülillaah!

30 rç.

Allah kabul etsin.

Bir haftadır para bekliyorum..

İlk geldiği zaman verecektim, gerçi bu saatten sonra o parayı alamam ama içimde kaldığını belirteyim dedim.. Milletten 5 er 10 ar alıp yol parası yapıyordum son zamanlarda. Bundan önce de niyetlenip verememiştim. Allah bağışlarınızı kabul etsin.

abicim niyetin, duan yeter. yukarıdaki herkesin maaşı var, aylık düzenli geliri var. sen de maaşa geçince yardım edersin inşaAllah. Allah razı olsun.

Münafikun 10- Sizden birinize ölüm gelip de: "Rabbim, beni yakın bir süreye (ecele) kadar geciktirsen ben de böylece sadaka versem ve salihlerden olsam" demezden önce, size rızık olarak verdiklerimizden infak edin.

Yukarıda yardım yapan arkadaşlarımızdan biri dün gece kalp krizinden vefat etmiştir. Henüz 1 aylık bile evli değildi, 5 vakit namazını kılan tertemiz bir arkadaşımızdı. Daha yeni düğününe gitmiştik. Hatta yardım etmek için müsait değildi, sen ver ben sana maaşı alınca veririm demişti. Allah rahmet eylesin, yaptığı ibadetler, yardımlar kurtuluşuna ve hesapsız cennete girmesine vesile olur inşaAllah.

60 aş.

Allah kabul etsin

Tacikistan‘ daki sel felaketi için Kimse Yok Mu derneği aracılığıyla 651 TL yardım gönderdik. 15 arkadaşımız bağışçı oldu. Allah kabul etsin.

burak demiş ki:
Münafikun 10- Sizden birinize ölüm gelip de: "Rabbim, beni yakın bir süreye (ecele) kadar geciktirsen ben de böylece sadaka versem ve salihlerden olsam" demezden önce, size rızık olarak verdiklerimizden infak edin.

Yukarıda yardım yapan arkadaşlarımızdan biri dün gece kalp krizinden vefat etmiştir. Henüz 1 aylık bile evli değildi, 5 vakit namazını kılan tertemiz bir arkadaşımızdı. Daha yeni düğününe gitmiştik. Hatta yardım etmek için müsait değildi, sen ver ben sana maaşı alınca veririm demişti. Allah rahmet eylesin, yaptığı ibadetler, yardımlar kurtuluşuna ve hesapsız cennete girmesine vesile olur inşaAllah.

Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabr-ı cemil ihsan etsin.

İnsanın yakın tanıdığının vefat etmesi başka.. Şaka gibi geliyor.

Cevap Yapıştır