warnerblade Forum
wb siteleri warnerblade forum webzine fotoğraf video iletişim english yardımaraGiriş
arge - ayet hadis - bisiklet - dijital - dua - geri - gezi - interaktif - ipucu - iphone - mimar - marka - panorama - samdergi - yıldızder - yolculuk
Cevap Yapıştır
Türkçee Olimpiyatları
Yazar Mesaj

Uluslararası Türkçe Öğretimi
Derneği olarak, güzel Türkçemizi dünyada hak ettiği konuma getirmek, dilimizin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri Uluslararası Türkçe Olimpiyatları düzenlemekteyiz. Bu olimpiyatlar, yurt dışında Türkçeye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırmıştır.

1. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 17, 2. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 21, 3. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 42, 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 83, 5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’na 100 ülke katılmıştır. Mayıs ayında yapılacak olan 6. Ulusllararası Türkçe Olimpiyatları'na 110 ülkenin katılımı beklenmektedir.

Türkçe Olimpiyatları” bir final niteliğindedir. Finale gelene kadar birçok aşamadan geçilmektedir. Öğrenciler, sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanmaktadırlar. Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 5000 öğrenci hazırlanmaktadır.

Türkiye’deki finallere katılmaya hak kazanan öğrenciler, ülkelerini Türkçe olarak tanıtan stantlar hazırlayıp ülkesini tanıtmakta ve kültürlerin kaynaşmasına katkıda bulunmaktadırlar.

Geleneksel bir keyfiyet kazanan olimpiyatların ödül töreninde her yıl, Türk diline ve kültürüne hizmet eden devlet büyüklerine, siyaset adamlarına, basın yayın, eğitim ve sanat camiası mensuplarına özel hizmet ödülleri verilmektedir.

Türkçe Olimpiyatları

Türkçe Olimpiyatları Fotoğrafları

<object type="application/x-shockwave-flash" data="http://tr.sevenload.com/pl/OGthang/500x408/swf" width="500" height="408"><param name="allowFullscreen" value="true"><param name="allowScriptAccess" value="always"><param name="movie" value="http://tr.sevenload.com/pl/OGthang/500x408/swf"></object>

Kırgız öğrencilerden kolbastı

ya kolbastı manyak.. süperr.. 3 kere izledim baştan sona. çocuklar maşaAllah süper oynamış! hem hatasız hem hareketli hem de izlemesi çok keyifli. adamlar çekik gözlü ama bizim Türklerden iyi oynamışlar

Moğol öğrenci Sakarya Türküsünü okurken ağladım      

Dünya haritasının neresinde olduğunu bilmediğimiz hatta ismini bile telaffuz etmekte güçlük çektiğimiz ülkelerin çocukları Türkiye'ye gelerek şarkılarımızı, şiirlerimizi seslendiriyor. Yediden yetmişe herkesi duygulandıran çocukların Türkiye ve Türkçe sevdası izleyenleri adeta büyülüyor. İzledikçe duygu seline kapılanlardan biri de ünlü sanatçı Serdar Ortaç. "Eurovision'dan önce Türkçe Olimpiyatları'na destek verin." sözüyle yarışmanın önemine dikkat çeken Ortaç, bu yılki organizasyonda jüri üyeliği yapacak.

Yarın saat 10 da herkes Altınpark'a . . .

Kardeş anne abi abla arkadaş dede nene kim varsa toplayalım açılışa katılalım inşAllah..

Yaklaşık 50-60 duraktan 200-300 otobüs kalkacak saat 9 da..

Evinize yakın biryerlerden kalkıyordur kesin.

Gürcistanlı Vano Dvasvili favorim

http://www.youtube.com/watch?v=97-F2saUPgQ

evet bana da geldi bi arkadaştan süper söylemiş kerata maşaAllah

Gürcistanlı öğrenciden muhteşem sahne      

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında dün Altınpark'ta başlayan Kültür Şöleni bugün de devam etti. Ankara ve çevre illerden gelen vatandaşlar, ülke tanıtım stantlarına büyük ilgi gösterdi. Öğrencilerin yeteneklerini sergilediği ve ülkelerini tanıttığı stantlarda, vatandaşlar fotoğraf çektirmek için birbiri ile yarıştı.

115 ülkeden gelen Türkçe Sevdalısı öğrencilerin hünerlerini sergilediği programda Gürcistanlı Vano Dvasvili, 'Gülümse Anne' adlı parçayla izleyenlerin hayran bıraktı.

BÜLENT KORUCU

Sadece bir dil yarışması mı?

Medyada hak ettiği ilgiyi biraz biraz görmeye başladığı için Türkçe Olimpiyatları mevsimi geldiğini fark etmişsinizdir.

Bu sene 7. si yapılıyor ve 115 ülkeden 700 öğrenci finallere katılıyor. Merkezinde anadilimizin bulunduğu, böylesine ilgi toplayan bir faaliyet tabii ki göğsümüzü kabartıyor. Pek çoğumuz kolbastı seyrederken gözyaşı dökmek gibi dışarıdan bakıldığında tuhaf gelebilecek şeyler yapıyoruz. Hislerin yoğunlaştığı, duyguların coştuğu günler yaşıyoruz. Gönlünden gele gele bir kere 'helal olsun' diyen de, yıllarını bu uğurda gurbet ellerinde geçirenler de iftihar etmekte haklı. Fakat bugün şunu söylemezsek mesul oluruz: Zamanı sadece duygu bombardımanı ve hamaset seremonileriyle geçirirsek yazık ederiz. Olayın medyada yer bulan, dolayısıyla gördüğümüz kısmı, aysbergin suyun üstündeki bölümü gibi. Derinlerdeki asıl büyük parçaya dikkat kesilmeliyiz.

Geçen Altınpark'a şu eleman da çıktı.. Kosova deniliyor fakat anadil mi bilmiyorum, Türkçesi çok güzel.

http://www.youtube.com/watch?v=wQ5NCru-iCg

sessiz gemiyi söyleyen bir kız vardı hangi ülke olduğunu duyamadımdı, youtubeda da aradım bulamadım neydi ki acep kızın ülkesi?

Sonlarını izledim.. Sipalar ne güzel söyledi. Bitmesin istedim resmen, hatta bazılarını tutup yanaklarından öpesim geldi.. Herhalde öyle düşündüğüm icin de alakasız birinden rüyamda misli ile mukabele gördüm böyle sulu sulu.. :-)

Fatih kısaparmak keske babam da görseydi dedi ya cok sey ifade etti.. Anlattıklarına göre bülent bey de abi sohbeti yapmis.. Alevi açılımı oldu gibi biraz.. Ve gecen senelerde var miydi bilmiyorum ama ilahi vs söylendi. Rabbim amacına ulaştırsın..

muhteşem bi organizasyon
Allah ebeden razı olsun ucundan da olsa destekleyen herkesten
en çok izlenen 3. program olmuş finallerde..

yine cok guzel bi organizasyon olmus...

unutamadigim ' benim babam' ben fatih kisaparmak soyluyo sandim ilk duydugumda

bide bole uuzn hava gibi bi turku okuyan cocugu agzim acik izleidm ve tabii bulent arinc beyin konusmasinida yutkunarak...

emegi gecenlere sonsuz tesekkurler

Kongolu ailenin hayali Türk Koleji'nde gerçekleşti  

Kongolu Lois Zumbu Nbuku (4) ile Eunice Zumbu Tadisa (5) (uzun boylu) İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyor. FOTOĞRAF: ZAMAN, ALİ ÜNAL
(VİDEO) Türkiye, Türkçe Olimpiyatları'nın ödül töreninde İstiklal Marşı'nı okuyan Kongolu kardeşleri konuşuyor. Bir anda herkesin ilgisini çeken minikler, 10 kıtayı ezbere okuyor. Lois'in öğrenme aşkı, büyüğü Eunice'yi de programa dahil ettirmiş.

hey maşaAllah

Hareketler orijinaldi..

Siper et gövdeni dediklerinde ikisi de karınlarını ovuşturuyordu

Organizasyon İstanbuldakinden çok daha güzeldi. Çok güzel hazırlanmışlar.. Bazıları geçen seneki daha güzeldi diyorlar ama bence bu seneki organizasyon genel manada daha güzeldi.. Aski'deki programda insanlar sadece kendi şarkılarını söylemediler, buraya geldikten sonra hummalı bir çalışma içerisine girip koro oluşturmaları, halk oyunları ile şarkıları beraber söylemeleri vs etkileyici idi.. Emeğe saygı göstermek lazım.

Bundan 2 sene önce 5. olimpiyatları izleyip gözlerim dolduğunda "İnşAllah onuncusuna katılmak bana da nasip olur" dedim.. Yani beş sene beklemeye razı idim. Geçen Cumartesi Aski spor salonunun dışarısına kurulmuş dev ekrandan izlemeye gittik.. O arada birşeyler oldu ve üç arkadaş kendimizi protokolde bulduk.. Davet edilip de gelmeyen büyüklerimizden Allah razı olsun

bir alıntı

Alıntı:
her şey çok güzel, coşku sevinç ve gözyaşı hat safhada.. 40 sene önce böyle şeylerin olacağı anlatılsa bakırköye gönderilmeye müstehak olunacak bir organizasyon. fakat bir eksik vardı..

dedim ki bütün bu olimpiyatlar şarkılar türküler şiirler aslında sadece dil ve Türkçe amaçlı değil.. keşke, keşke nasıl fetihlerin olduğunu bi haykırabilseler. birkaç gün önce meb şura salonunda güney afrikalı bir öğrencinin nasıl müslüman olduğunu anlatması, arnavut öğrencilerin nasıl fevc fevc islam'a dehalet ettiğinin gösterilmesi, gönül erlerinin asıl ızdırabının "iman hizmeti" olduğunun bilinmesi.. keşke dedim.. ama olsun, hiç olmazsa bu hizmete menfi bakanların aklında tereddüt dahi oluşturulsa bir hizmettir. olsun, serdar ortaçlar ebru gündeşlerin jüri üyeliği yapması daha bir açılıma, daireyi genişletmeye sebep olur.

sonra başbakan çıktı biraz olsun yüreğime su serpti : "Dil bizde aynı zamanda 'gönül' anlamına geliyor. Edebiyatımızda 'ehli dil' tabiri vardır, bu 'gönül ehli' demektir. Dünyanın bir ucunda Türkçe konuşan biriyle ortaklık işte bu gönül ve dil birliğiyle gerçekleşiyor. Bugüne kadar bu gayretin içinde yer alan öğretmen kardeşlerime teşekkür ediyorum."

çok mutlu oldum çok, hiç aklıma gelmemişti dil ile gönül.. dil bekası hak fenası istedi mülk ü tenim..

"Benim Babam"ı söyleyen çocukla ve diğer bazılarıyla tanışma imkanım oldu, konuştuk bir buçuk saat kadar, çok güzel, Türkçe konuşmak, kendi aralarında Türkçe konuşmaları... onlar hasetten kör oldukları için anlayamazlar.

canlı izlemeye niyetlendiysedem nasip olmadı, sağlık olsun

ne süper bi organizasyondur ve ne zordur aslında böyle birşey teknik olarak da..

yav bu kazakların kolbastısı muhteşem, (varsa) oyum onlara!  

http://www.turkceolimpiyatlari.org/index.php?konu=haber&id=365

Kolbastı şov ayakta alkışlandı

Türkiye'de bu yıl 8'incisi düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları'nın Kazakistan elemeleri Türkiye'dekini aratmadı.

Artık gelenekselleşen Türkçe Olimpiyatları'na sayılı günler kala pek çok ülkede hazırlıklar tamamlandı. Kazakistan'ı temsil edecek gençler tıpkı diğer kardeş dünya çocukları gibi oldukça sıkı bir ön elemeden geçti.

Candır... fevkalade bir etkinlik, tebrik ve takdir ederim organizatörleri..

Allah yardımları olsun süper bişey, beklentimiz yükseliyor iyice, türkiye devlet büyüklerinden katkılar olduğu gibi dünyadan da daha geniş olumlu tepkiler almak olmalı artık amaç inşaAllah

yine benim finallerden hemen önce altınpark etkinlikleri var, istanbul finali de tam finallerin sonu. finali yine video kayıtlarından izlemek nasip olacak herhalde.

istanbul finalini kaçırmamak lazım. şöylee bi warnerblade tribünü bile yaparız he

dergi de çıkarmışlar maaşAllah

http://www.turkceolimpiyatlari.org/

Bu yarışmadaki devran annamemmedov'un benim küçüklüğüme benzediğini 2 kişi söyledi

bu sevdalar boşuna ley bu sevdalar boşuna ~ ~

Cevap Yapıştır